Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den Türkiye ekonomisi yorumu, 'hızla güçleniyor'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den Türkiye ekonomisi yorumu, 'hızla güçleniyor'

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P EMEA Ülke Reytingleri Direktörü Frank Gill, Türkiye ekonomisinin yeniden dengelendiğini söyledi. Bunun kredi not görünümünü olumlu etkilediğini belirten Gill "Türk ekonomisinin yumuşak inişten faydalanacağını düşünüyoruz" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) EMEA Ülke Reytingleri Direktörü Frank Gill, Türkiye ekonomisinin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

"KREDİ NOTU OLUMLU ETKİLENİYOR"

Gill, ülkede para biriminin daha fazla değer kaybetmesi sebebiyle bankalarda bir miktar sermaye kaybı beklenmesine karşın, Türkiye ekonomisinin yeniden dengelendiğine ilişkin işaretlerin giderek güçlendiğini, bunun da kredi not görünümünü olumlu etkilediğini dile getirdi.

VERİLER OLUMLU YÖNDE

Türkiye’nin bu yılın üçüncü çeyrek büyüme verisine ilişkin değerlendirmede bulunan Gill "Genel olarak, ekonomide özellikle Ortodoks para politikasının yeniden uygulamaya konmasının, ekonominin yeniden dengelenmesi, yurt içi tasarrufların artması, tüketimin yavaşlaması ve dolayısıyla ithalatın da azalması açısından fayda sağlamaya başladığı yönünde işaretler olduğunu düşünüyoruz” dedi.

"TÜRK EKONOMİSİ YUMUŞAK İNİŞTEN FAYDALANACAK"

Gill, Türkiye ekonomisin genel görünümünü ilişkin de "Temel senaryomuz Türk ekonomisinin yumuşak inişten faydalanacağı yönünde" yorumunda bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...