Aslan elinden kaçırdı! Umudu son maça taşıdı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Aslan elinden kaçırdı! Umudu son maça taşıdı

FUTBOL Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sarı kırmızılı temsilcimiz Garnacho ve Bruno Fernandes’in golleriyle şoku yaşadı. Sonra Ziyech resitali başladı. Yıldız oyuncu iki golü ve Kerem’e asistiyle takımını sırtladı. Diğer gol McTominay imzalıydı.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Şampiyonlar Ligi gruplarında son iki maça girilirken, gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaja sahip olan Galatasaray’ın, sahasında İngiliz devi Manchester United’ı konuk ettiği karşılaşma uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir 90 dakikaya sahne oldu. 2-0 ve 3-1’lik skorlarla iki kez iki farklı üstünlüğü yakalayan güçlü rakibi karşısında geri adım atmayan Aslan, Andre Onana’nın da hatalarıyla bir puanı aldı ve umutlarını Kopenhag’a taşıdı: 3-3.

ARDI ARDINA ŞOK

Maçta gol perdesi karşılaşmanın 11. dakikasında açıldı. Hafta sonunda Everton karşısında Puskas Ödülü kazanabilecek güzellikle bir gol atan Garnacho ceza sahası içinden çıkardığı sert şutla takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golün ardından 18’de Bruno Fernandes kariyerinin en güzel gollerinden birini attı ve Muslera’yı avlayıp farkı ikiye çıkardı. İlk yarının skorunu belirleyen gol 29’da Ziyech’in frikiğiyle gelirken, İcardi’nin sayısı VAR’dan döndü: 2-1.

ZIYECH FAKTÖRÜ

İkinci yarıya da tutuk giren Okan Buruk’un öğrencileri kaleden başlayan Manchester United atağında 55’te McTominay ile kalesinde üçüncü golü gördü. 62’de kazanılan frikikte topun başına bir kere daha Ziyech geçti ve Onana bir kez daha eski takım arkadaşının şutunda büyük bir hata yaparak topu filelerden çıkardı: 3-2. Golden sonra baskısını artıran Galatasaray’da 71’de Ziyech’in pasında Kerem harika bir golle eşitliği getirdi: 3-3. 

Aslan elinden kaçırdı! Umudu son maça taşıdı

GECEYE DAMGA VURDU, MAÇIN OYUNCUSU OLDU

Geldiği günden beri istikrarlı şekilde takıma giremeyen ve eleştiriler alan Hâkim Ziyech dün klasını konuşturdu. İki kere iki farklı öne geçen Manchester United karşısında iki gol atıp bir de mükemmel asist yapan yıldız futbolcu takımını kelimenin tam anlamıyla sırtladı. Bunun yanında defansif yönüyle de öne çıkan Fas’lı oyuncu futboluyla parmak ısırttı. ManU’nun sol kanadını felce uğratan Ziyech geceye damgasını vurdu.

Ziyech maçın ardından, “Mutluyum. Bu tarz bir karşılaşmada ‘maçın oyuncusu’ seçildiğim için gurur duyuyorum” derken, “Bu tarz maçlarda oynamayı seviyorum. Daha iyi oynuyorum. Parken’e final maçına gidiyoruz. Elimizden geleni ve gerekeni yapıp bu gruptan çıkmamız gerekiyor. Maça bakarsanız görürsünüz, taraftarımız bizi nasıl harika destekliyor. Atmosfer müthişti. Her maçta aynı atmosfer var” ifadelerini kullandı..

OKAN BURUK: BU MAÇI ALMALIYDIK

Maçı değerlendiren G.Saray Teknik Direktörü Okan Buruk, “İlk iki şutları gol oldu. Sanchez’i aradık. Kaan’la başladık, geriden pasla çıkmak istedik. Biz de onlar da kazanabilirdi. Hakem kararlarını hep ManU lehine verdi. Bu taraftarı sevindirmek isterdik, çok üzgünüm” derken, “Parken’de UEFA Kupası’nı kaldırmıştık. Orada kazanırsak gruptan çıkıyoruz. Şimdi bir finalimiz daha var” sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - FUTBOL
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...