Lidere selam dur! Galatasaray Süper Lig'de koltuğa oturdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lidere selam dur! Galatasaray Süper Lig'de koltuğa oturdu

FUTBOL Haberleri

Aslan mutlak kazanmak için çıktığı maçta Gomis’in iki golüyle üç altın puana uzandı, çok sayıda net fırsatı da harcadı. İstanbulspor’a Mehmet Yeşil’in golü yetmedi.

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ

Dünya Kupası arasından önce son üç maçını da kazanan Galatasaray, kaldığı yerden devam ediyor. Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe’nin kaybettiği haftada İstanbulspor’u 2-1’le geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Karşılaşmaya zaten liderlik motivasyonuyla başlayan Aslan 90 dakikanın genelinde oyunun hakimiydi. Attığı kadar da kaçıran, direklere takılan Cimbom, Muslera ve Icardi’nin yokluğunda üç puana ulaşmayı başardı.

GOMIS SAHNEDE

Mücadele pozisyonlarla başladı. 15’te Boey ortaladı, Gomis’in gelişine vuruşu direkten döndü. Aynı dakikada kazanılan kornerde Mertens içeri kesti; Gomis bu sefer kafa vuruşuyla perdeyi açtı: 1-0. 32’de Gomis bir kez daha direği geçemedi. 35’te aynı futbolcu müsait fırsatta topu kaleciye nişanladı. İki dakika sonra yine bir kornerde Mertens topun başına geldi. Arka direğe ortasını Midtsjö çevirdi, son dokunan Gomis farkı ikiye çıkarttı: 2-0.

Lidere selam dur! Galatasaray Süper Lig'de koltuğa oturdu

SON DAKİKALAR KORKU FİLMİ

İkinci devreye Galatasaray sakatlıklarla başladı. Önce Kazımcan, ardından da Midtsjö’nün oyundan çıkmasıyla Okan Buruk planlarının dışında hamleler yapmak zorunda kaldı. Temponun giderek düştüğü karşılaşmaya son bölümde heyecan geldi. 77’de Kerem’in harika şutunu Jensen aynı güzellikte çıkardı. 82’de İstanbulspor’un kazandığı serbest vuruşta, boş pozisyonda kafayı vuran Mehmet Yeşil durumu 2-1 yaptı. Son dakikalarda başka gol olmayınca Aslan üç puanı kaptı.

OKAN BURUK: SURATIMIZ ASILDI

Galatasaray’ın çalıştırıcısı Okan Buruk dünkü maçın son bölümü için oyuncularına sitemliydi. “Oyuna rakibi ortak ettik. Durum 2-2 olabilir dedirtiyoruz. Oyunu doğru bitirmeyi öğrenmeliyiz” vurgusu yapan Buruk, “Hedefimiz liderlikti, başardık ama suratımız asıldı. İkinci yarı net pozisyonları yakaladık. 3-4-5. golleri atmamız gerekiyordu. Bunu daha önce de yaşadık ve puanlar verdik. Liderlikte tutunmak için daha iyi oynamak zorundayız” serzenişinde bulundu.

GOMIS: İKİNCİ GOLCÜ OLMAM

Galatasaray’da iki golle geceye damgasını vuran Bafetimbi Gomis, “Çok önemli bir maçtı. Dünya Kupası arası sonrası evde oynadığımız ilk maçtı, kazandık. Lider olduk. Yolumuz daha uzun. Gol atmak zorundayım. Yaşım var ama, yaşıma göre hedeflerim de var. Benim için ikinci golcü olmak bir seçenek değil” dedi.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...