Araç sahipleri dikkat! Bu testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak, hemen kontrol ettirin

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Araç sahipleri dikkat! Bu testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak, hemen kontrol ettirin

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni bir karar alındı. 2024 yılı itibariyle trafikte yeni düzenlemeye geçildi. Araç sahipleri dikkat. Bu testi geçemeyen trafikten men edilecek. Hemen kontrol ettirin. İşte araç muayene işlemlerindeki detaylar haberimizde…

2024 yılı itibariyle araç muayene işlemleri değişti. Yeni düzenleme TÜVTÜRK tarafından açıklandı. Yeni düzenleme merak konusu olurken gaz emisyon ölçümü testini geçemeyen araçlar için alınan karar herkesi şoke etti. Testi geçemeyen trafiğe çıkmayacak. 

TÜVTÜRK RESMİ KARARI AÇIKLADI 

TÜVTÜRK tarafından yapılan resmi açıklamada 77 ilde bulunan gezici istasyonlarda yalnızca randevu ile hizmet verildiğini belirtti. Geçerli bir egzoz gazı emisyon ölçümü olmaması, araç muayenesinde ağır kusurlu olarak tanımlanması araç muayenelerinin başarısız olduğunu göstermektedir.

Araç sahipleri dikkat! Bu testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak, hemen kontrol ettirin

Seyyar araç muayene istasyonlarında hizmet sağlanan ilçe sınırları içerisinde Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapan başka bir yetkili istasyonun olması durumunda o ilçe ve ilçenin belde, mahalle ve köylerinde Seyyar Araç Muayene İstasyonları Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm hizmeti verilmeyeceği belirtildi.

BUNU YAPTIRMAYAN TRAFİĞE ÇIKMAYACAK

Her bir aracın çevreye olan etkisini ölçmeye yarayan gaz ölçüm emisyon testi hem çevre hem de araçlar için önemli bir yere sahiptir. Bu kapsamda gaz emisyon ölçüm testinden geçemeyen araçlar ağır hasarlı kategorisinde yer alıyor. Ağır hasarlı olan araçlar ise trafikten men ediliyor.

2024 ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Araç muayene ücretlerinde 2017’den bu yana yaşanan yükseliş, fahiş artışı gözler önüne serdi. 2017’de 198.24 TL olan araç muayene ücreti yüzde 14’lük artışla 226.56 TL’ye, 2019’da yüzde 23’lük artışla 279.66 TL’ye, 2020’de yüzde 22’lik artışla 342.20 TL’ye ulaştı. Araç muayene ücreti 2021’de de yaklaşık yüzde 9’luk artışla 372.88 lira oldu. 2022’de araç muayene ücreti yüzde 48 zamlandı ve 507.40 TL’ye çıktı.

Araç sahipleri dikkat! Bu testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak, hemen kontrol ettirin

En yüksek artış ise geçen yıl yüzde 222 zam oranıyla gerçekleşti. 2023’te zorunlu araç muayene ücreti 507.40 TL’den 1.130 liraya ulaştı. Bu yıl ise araç muayene ücretindeki artış yüzde 61 oldu. 2017’den bu yana araç muayene ücretlerindeki artış ise yüzde 818’i aştı. 2007’de özelleştirilen, Türkiye’de periyodik araç muayenesinde yetkili tek kuruluş olan TÜVTÜRK, ücretlerdeki artış nedeniyle sıklıkla eleştirilerin odağında yer alıyor.

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...