Evinde doğal gaz sayıcı bulunanlar dikkat! Bunu yaptırmayan 10 bin TL ödeyecek, son tarih…

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Evinde doğal gaz sayıcı bulunanlar dikkat! Bunu yaptırmayan 10 bin TL ödeyecek, son tarih…

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2024 yılı itibariyle birçok düzenleme güncellendi. Resmi Gazete'de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği değiştirildi. Yeni yönetmenliğe uymayanlara 10 bin TL para cezası uygulanacak. İşte yeni yönetmeliğin detayları…

Evinde doğal gaz sayıcı bulunanlar bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Resmi Gazete’de yayımlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği ile yeni sisteme geçildi. Bu işlemi yaptırmayanlara 10 bin TL para cezası kesilecek. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmelik ile elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayeneleri ile bu muayenelerin kimler tarafından, nerelerde ve nasıl yapılacağı hakkında usul ve esaslar belirlendi.

MUAYENE İŞLEMLERİNDEN ÜCRET ALINMAYACAK 

Sayaç muayeneleri Bakanlığın il müdürlükleri tarafından, kullanıcının kurduğu veya anlaştığı servislerde yapılacak. Servislerin kullanımından dolayı Bakanlıktan ücret talep edilmeyecek.

Evinde doğal gaz sayıcı bulunanlar dikkat! Bunu yaptırmayan 10 bin TL ödeyecek, son tarih…

Muayenede, sayacın tip onayının olmadığının veya tip onayını etkileyecek değişiklik yapıldığının tespiti halinde, sayacın muayenesine devam edilmeyecek ve bu durum söz konusu sayaca yönelik düzenlenecek muayene raporunda belirtilerek gerekli işlemler başlatılacak.

BU İŞLEMİ YAPTIRMAYANLAR YANDI 

Muayenesi yapılacak sayacın takılı bulunduğu yerden sökülüp servise getirilmesinden kullanıcı sorumlu olacak. Sayaçların muayene müracaatı, kullanıcısı veya kullanıcı tarafından yetkilendirilen servis tarafından ilgili il müdürlüğüne yapılacak. İlk, periyodik veya stok muayeneleri sonucu uygun bulunan sayaçlar damgalanacak.

10 BİN TL PARA CEZASI BULUNMAKTA 

1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş veya son muayenesi bu tarihler arasında yapılmış gaz iletim şebekesinde veya iletim şebekesine doğrudan bağlı gaz sayaçları listesinin, kullanıcı tarafından ilgili il müdürlüğüne gelecek yılın şubat ayı sonuna kadar iletilmesi ve 2025 sonuna kadar sökülerek yerine geçerli muayenesi olan bir sayaç takılması gerekecek.

Evinde doğal gaz sayıcı bulunanlar dikkat! Bunu yaptırmayan 10 bin TL ödeyecek, son tarih…

Aksi takdirde sayacın kullanıcısı hakkında damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı idari işlemler uygulanacak. Listeyi belirtilen süre içinde bildirmeyen, eksik veya hatalı bildiren kullanıcılar hakkında da idari yaptırım devreye alınacak.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...