AYM'den hak ihlali kuralı! 'Seçim için istifa eden memur aynı kadroya atanmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AYM'den hak ihlali kuralı! 'Seçim için istifa eden memur aynı kadroya atanmalı'

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekili adaylığı için görevinden ayrılan ancak aday gösterilmeyen kamu görevlisinin istifa ettiği kadroya tekrar atanmamasını hak ihlali saydı.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Yüksek Mahkemeyi ikiye bölen kararda “Bir kamu görevlisinin yeterli gerekçeler sunulmadan eski görevinin sağladığı imkânlardan faydalanamaması seçilme hakkının kullanılmasında caydırıcı bir etki oluşturur. Benzer şartlarda olan kamu görevlilerinin ülkenin siyasal hayatına katılımını engeller” denildi. AYM, başvuru sahibine 18 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.

YARGIDA UZAKTAN KUMANDA OLMAZ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Akademi Söyleşileri münasebetiyle bir araya geldiği hâkim ve savcı adaylarına mesleki manada tavsiyelerde bulundu. Arslan, vicdanın esaret, aklın ise vesayet kabul etmeyeceğini belirterek “Uzaktan kumandalı yargı da hâkim de olmaz” vurgusu yaptı.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...