Bu listeye bakmadan trafik cezanızı ödemeyin! Binlercesi iptal edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bu listeye bakmadan trafik cezanızı ödemeyin! Binlercesi iptal edilecek

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yeni yıl ile birlikte trafik cezaları güncellendi. Cezalara gelen yüksek artış sürücülerin tepkisine neden olurken yetkililer bu konuda yeni bir adım attı. Alınan karar göre, bazı ihalelere düzenleme getirilerek binlerce ceza iptal edilmiş olacak. Bu listeye bakmadan trafik cezanızı ödemeyin.

Güvenli trafik için alınan trafik cezaları 2024 yılı itibariyle güncellendi. Cezalara gelen büyük artış sürücüleri kara kara düşündürürken birçok kişiden gelen artışa tepki gelmiş durumda. 

Kesilen büyük cezalar araç sahiplerinin moralini bozsa da bu konuda yetkililer tarafından yeni adım atıldı. Bazı ihaleler ile binlerce trafik cezası silinecek. 

BU LİSTEYE BAKMADAN TRAFİK CEZANIZI ÖDEMEYİN 

Kesilen bazı cezalar kurallara uygun olsa da zaman zaman kurallara uygun olmayan cezalarda kesilebilmekte. Yetkililer bu cezalarda haklı bir sebep bildirmemesi dahilinde söz konusu cezalar fiilen askıya alınmış oluyor. 

Bu listeye bakmadan trafik cezanızı ödemeyin! Binlercesi iptal edilecek

Bu duruma örnek vermek gerekirse, yolda hiçbir hız sınırı yok ancak sınır aşmadan dolayı bir ceza kesildiği taktirde iptal ettirebilirsiniz. Çünkü radar yada hız limiti uyarısına yönelik levha yoksa kesilen cezayı iptal ettirebilirsiniz. 

BİNLERCE TRAFİK CEZASI İPTAL EDİLECEK 

Zorunlu ya da haklı bir sebepten dolayı hız sınırını ihlal ettiyseniz ve üstüne ceza yazıldıysa, bu tür cezaları iptal ettirebilirsiniz. Çünkü yetkililere zaruri bir sebebiniz olduğunu kanıtlamanız, geçiş üstünlüğünün sizde olduğu anlamına geliyor.

Bu listeye bakmadan trafik cezanızı ödemeyin! Binlercesi iptal edilecek

TRAFİK CEZALARI NASIL İPTAL EDİLİR?

Eğer bir trafik cezasının haksız yere kesildiğini düşünüyorsanız ilk olarak dilekçe yazılması gerekiyor. Yaşanan olaydan ayrıntıları ile dilekçede bahsettikten sonra herhangi bir sulh ceza hakimliğine dilekçeyi vererek ödediğiniz miktarın iadesi için talep oluşturabilirsiniz.

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...