Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Erdoğan ‘Muradımıza kavuştuk’ diyerek duyurmuştu… İstanbul adayı Murat Kurum: Tek riskli yapı bırakmayacağız
Güncel

Erdoğan ‘Muradımıza kavuştuk’ diyerek duyurmuştu… İstanbul adayı Murat Kurum: Tek riskli yapı bırakmayacağız

Son Güncelleme: 07 Ocak, 2024 - 17:44
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala

31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere start veren AK Parti çalışmalarına başladı. Seçim maratonunun başlamasıyla Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları oldukça merak ediliyordu. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmada 11'i büyükşehir, 26 belediye başkan adayını açıkladı. AK Parti’nin İstanbul adayı ise eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu. Peki Murat Kurum kimdir? Murat Kurum’un asıl mesleği ne, hangi alanlarda görev aldı? İşte Murat Kurum’un kariyeri…

Kaydet
a- | +A

Milyonlarca İstanbullunun merakla beklediği AK Parti İstanbul Belediye adayı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda aralarında İstanbul'un da bulunduğu 11'i büyükşehir 26 belediye başkanı adayını açıkladı.

Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğunu duyurdu. Peki Murat Kurum kimdir? Daha önce hangi alanlarda çalıştı? İşte Murat Kurum’un kariyeri ve ilgi alanları…

AK PARTİ İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANI ADAYI MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum 7 Mayıs 1976 yılında Ankara Çankaya'da dünyaya geldi. Memur bir ailenin oğlu olan Murat Kurum'un annesi Kızılcahamamlı ev hanımı Satı Kurum, babası Konyalı inşaat mühendisi Mehmet Kurum. Murat Kurum'un Dilek isminde ablası, Didem isminde de bir kız kardeşi var.

MURAT KURUM'UN EŞİ KİM?

Şengül Kurum ile evli olan Kurum'un 3 çocuğu var. Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum, Matematik öğretmenidir.

MURAT KURUM EĞİTİM HAYATI

İlkokul birinci sınıfta Konya'da Gazi İlkokulu'nda okuyan Murat Kurum, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda çalışan babasının Mardin'e tayini çıkmasıyla 2. ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu'nda devam etti.

Erdoğan ‘Muradımıza kavuştuk’ diyerek duyurmuştu… İstanbul adayı Murat Kurum: Tek riskli yapı bırakmayacağız
Başlık ResmiErdoğan ‘Muradımıza kavuştuk’ diyerek duyurmuştu… İstanbul adayı Murat Kurum: Tek riskli yapı bırakmayacağız

Daha sonra ailesiyle Ankara'ya gelen Murat Kurum, İlköğretimini Seyranbağları İlkokulu'nda tamamladı. Murat Kurum, ortaokul ve lise öğrenimini Mimar Kemal Lisesi'nde tamamladı. Lisede sporla yakından ilgilenen Kurum, okulun basket takımında oynadı.

BABASININ MESLEĞİ DE MÜHENDİSLİK

Başarılı bir öğrenim hayatı geçiren Murat Kurum üniversitede baba mesleğinden devam ederek, mühendis olmak istedi ve Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünü kazandı. Ama onun gönlünde yatan inşaat mühendisliğiydi. Bir sene gıda mühendisliği okuduktan sonra tekrar üniversite sınavına girerek 1995 yılında bu kez hayalindeki İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı.

MESLEKİ KARİYERİ

Murat Kurum, 1999-2005 yılları arasında Türkiye'nin farklı yerlerinde, onlarca farklı şantiyede çalıştı. Kamuyla 2005 yılında TOKİ'de, Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak çalışmaya başladığında tanıştı.

İSTANBUL'A GÜVENLİ VE MODERN YAŞAM ALANLARI KAZANDIRDI

Kariyer basamaklarını adım adım çıkan Kurum, 2006-2008 TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2018 T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Emlak Konut'un vizyonunu değiştiren, özellikle İstanbul'a güvenli, sağlıklı konutlar; modern yaşam alanları kazandıran Murat Kurum, Emlak Konut'un marka değerini artırması için özveriyle çalışarak rekor bir büyümeye ulaşmasını sağladı.

Erdoğan ‘Muradımıza kavuştuk’ diyerek duyurmuştu… İstanbul adayı Murat Kurum: Tek riskli yapı bırakmayacağız
Başlık ResmiErdoğan ‘Muradımıza kavuştuk’ diyerek duyurmuştu… İstanbul adayı Murat Kurum: Tek riskli yapı bırakmayacağız

MURAT KURUM’DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Adaylığının ardından kameralara karşısına geçen Murat Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

“Hepinizi saygı ile selamlıyorum. AK Parti il teşkilatına hoş geldiniz. Bu ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir İstanbul istiyoruz.
Şimdi sadece İstanbul diyoruz. Kutlu bir yolculuğun ilk adımını bugün atıyoruz. Allah yardımcımız olsun. Aziz İstanbullular cumhurbaşkanımızın takdirleri ile İBB adayı olarak ilan edildik. Böyle yüce bir görev için bizi aday gösteren cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Başta sayın Bahçeli olmak üzere ittifakımız paydaşlarına teşekkür ediyorum.
Canım anneme ve babama; sevgili eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. İstanbul'umuzun efsane belediye başkanı olan sayın cumhurbaşkanımza, dava arkadaşlarıma, belediye başkanlarıma şükranlarımı sunuyorum. Merhum Kadir Topbaş ağabeyimi rahmetle anıyorum.

İstanbul'a aday olmak büyük bir onur ve sorumluluk. Dünyada eşi benzeri olmayan bir şehir. Mekke ve Medine'nin emanetleri var İstanbul'da. Saraybosna'nın yeşili, Endülüs'ün ilmi var. Hepimiz kendi özümüzü burada bulmuşuz. Ekonomimizin gücü burada. Ticaretin lokomotifi İstanbul'dur. İstanbul bugünümüz, yarınımız. Bu derece kıymetli, özen gösterilmesi bir şehirde birlikte yaşıyoruz. Ecdadımızın yolunda, cumhuriyetten aldığımız güçle geliyoruz. Gerçek belediyecilik önce vatandaşın hanesinde olmaktır.
Yarın sabahtan itibaren İstanbullulara hedeflerimizi hep beraber anlatacağız. Hep birlikte İstanbul'un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz. Ülkeme daima hizmet ettim. Tüm arkadaşlarımla birlikte bizi arayanlar he bir işin başında buldu. Ülkemizin şehircilikte hak ettiği noktaya gelmesi için 20 yıl boyunca ter döktük. Bakanlığımız boyunca ülkemizin dört bir yanında hizmetlerde bulunduk.
Afetlerin ardından tüm insanımızla bir olduk, beraber olduk. Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Bu aziz şehrin 39 ilçesinde imzamız var. 7 tepesinde alın terimiz var. Biz iyi günde kötü günde teşkilatımızla İstanbulluların yanında olduk.
Afetlerde milletimiz için kollarımızı sıvadık. Sosyal konutlar için sıvadık kollarımızı. Çocuklarımızın, gençlerimizin yarınları için kollarımızı sıvadık. Finanskent'i bu şehre kazandırdık. Atatürk Kültür Merkezi'ni tamamladık. 20 milyon metrekare büyüklüğe sahip millet bahçeleri yaptık. Hep çözüm tarafında olduk.

Farklı gündemler peşinde olmadık, bahanelerin arkasına sığınmadık. Mevcut belediye yönetiminin 5 yılda yaptığının katbekat fazlasını yaptığımızı göreceksiniz. 94 ruhu ile yeni eserleri İstanbul'a kazandıracağız. Tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. Yollarında, caddelerinde ulaşım çilesi bitene kadar durmayacağız.
İstanbul'da artık değişim zamanı gelmiştir. Çok şeyi değiştireceğiz. İstanbul'u özüne döndüreceğiz. Bizim rakibimiz İstanbul'a karşı ilgisizliktir, ihmalkarlık, algı belediyeciliği, karmaşa ve sistemsizliktir. Bizim rakibimiz İstanbul halkına söz verip sözünde durmayan, İstanbul'u duraklama dönemine sokanlardır. İnşallah duraklama dönemi bitecek, yeniden diriliş dönemi başlayacak. İstanbul'da sistemsizlik son bulacak. Öyle arada bir İstanbul'da olayım demek yok. İstanbul'un yarınları için hareket ederken kadınlarla çalışacağız, gençlerle hareket edeceğiz. Enerjimizi bizi ilgilendirmeyen konular için değil İstanbul için harcayacağız.
Keyfimiz için değil kentimiz için çalışacağız, İstanbul'un geleceği için çalışacağız. Tüm farklılıklarımızla bir ve beraber olacağız. İBB Başkanı'nın ayağına şantiye çamuru değecek. Sırtına İstanbul'un sabah rüzgarı vuracak, yüzüne yağmur kar değecek. Daima milletimizle birlikte olacağız. İstanbul bizim için hep 18 yaşında. Dinamik, hareketli, yedi 24 yaşayan bir şehir. Laf değil iş üreteceğiz. Ve icrasız İstanbul son bulacak. İBB Başkanı tarihe karşı saygıda kusur etmeyecek. Fatih'in karşısında ellerini bağlayıp boynunu bükecek. Kimliksiz belediyecilik son bulacak. 16 milyonun başkanı değil dostu, kardeşi olacağız. Onlar anlatacak biz dinleyeceğiz. Ortak akla, katılımcılığa hak ettiği değeri vereceğiz. Reklamla, algı çalışmalarıyla İstanbul'un kaynaklarını boşa harcamayacağız. Algıda usta olanların değil alın teri ile usta olanların dönemini başlatacağız. İstanbul'u yeniden ayağa kaldıracağız.
Tüm arkadaşlarımızla, bilim insanları ile harıl harıl çalışıyoruz. Her birine teşekkür ediyorum. 100 günlük acil eylem planımızı hazırlıyoruz. Çok yakında proje tanıtım toplantımızla müjdelerimizi İstanbullulara vereceğiz.”

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 07 Ocak, 2024 - 17:44
Haberle İlgili Daha Fazlası
Güncel
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Erdoğan ve TÜRK-İŞ faktörü! Asgari ücret zammında bambaşka bir rakam ortaya çıktı
    Erdoğan ve TÜRK-İŞ faktörü! Asgari ücret zammında ...
    Kaydet
  • 2
    Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 500 personel alımı yapacak: Destek personeli alımı başvuru şartları
    Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 500 personel alımı y...
    Kaydet
  • 3
    Jandarma kaçak avcılığa karşı denetime çıktı! Dağlar kontrol edildi
    Jandarma denetime çıktı! Dağlar kontrol edildi
    Kaydet
  • 4
    KPSS 7348, 7322, 3384, 3004 ve 1101 nitelik kodu nedir? KPSS nitelik kodları ve anlamları
    7348, 7322, 3384, 3004 ve 1101 nitelik kodu nedir?
    Kaydet
  • 5
    TÜRK-İŞ'in mesajı sonrası Bakan Işıkhan'dan sürpriz hamle! Kritik görüşme sonrası peş peşe açıklamalar
    TÜRK-İŞ'in mesajı sonrası Bakan Işıkhan'dan sürpri...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Ömer Faruk Ünal
    Ömer Faruk Ünal Alın size, geçen yılki FIFA VAR listesi!
    Kaydet
  • Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil
    Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Tarlamızı gazel okuyarak sürdüler!
    Kaydet
  • Cem Küçük
    Cem Küçük FETÖ’cüler akıllanmaz!..
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Cumhuriyeti CHP mi kurdu?
    Kaydet
  • Prof. Dr. Emre Alkin
    Prof. Dr. Emre Alkin Küresel ekonomik beklentiler: IMF, Dünya Bankası, OECD ve uluslararası finans kuruluşları
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Hafta sonu planı olanlara uyarı! Cuma arasından sonra 2 gün kuvvetli yağış geliyor
    Hafta sonu planı olanlara uyarı! Cuma arasından sonra 2 gün kuvvetli yağış geliyor
    Kaydet
  • Yıllar sonra gelen itiraf! ‘İlk defa söylüyorum…’
    Yıllar sonra gelen itiraf! ‘İlk defa söylüyorum…’
    Kaydet
  • Çernobil yeniden saatli bomba! 2 milyar dolarlık radyasyon kalkanı çatladı!
    Çernobil yeniden saatli bomba! 2 milyar dolarlık radyasyon kalkanı çatladı!
    Kaydet
  • Yolcu kapısından inip kaçmaya çalıştı dronu unuttu! Cezayı yiyince polisle hatıra fotoğrafı çektirdi
    Yolcu kapısından inip kaçmaya çalıştı dronu unuttu! Cezayı yiyince polisle hatıra fotoğrafı çektirdi
    Kaydet
  • 800 derece ateşte ısıtıp onlarca model yapıyorlar!
    800 derece ateşte ısıtıp onlarca model yapıyorlar!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
MHK duyurdu: Süper Lig'de 17'nci haftanın hakemleri
MHK duyurdu: Süper Lig'de 17. haftanın hakemleri
Kaydet
Sisli havalar tehlike saçıyor! Zararlı partiküllere dikkat
Sisli havalar tehlike saçıyor! Zararlı partiküllere dikkat
Kaydet
Uyuşturucu operasyonunda kimler gözaltına alındı?
Uyuşturucu operasyonunda kimler gözaltına alındı?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası