Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. İstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi
Güncel

İstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi

Son Güncelleme: 26 Mayıs, 2024 - 10:51
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bıçaklanan 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'in saldırıya uğradığı anların görüntüleri ortaya çıktı. İç organları zarar gören Zengin, "O kişinin beni tekrar görmesini istemiyorum" dedi. Bıçaktan saldırgana ait parmak izi çıkmadığı ve yüz eşleşmesinin de sonuç vermediği öğrenildi.

Kaydet
a- | +A

Kağıthane'de üniversite öğrencisi 20 yaşındaki genç bir kızın, gece yarısı arkadaşlarının evine gireceği esnada kendisini takip eden kasklı saldırgan tarafından bıçaklandığı olayla ilgili görüntüler ortaya çıktı.

Yaralanması sonucu 3 organı zarar gören genç kızın yaşadığı olay nedeniyle okul kaydını dondurduğu ve tanınmamak için saç rengi ile giyimini değiştirdiği öğrenildi. Baba Kenan Zengin, "Sizlerin de evlatları var. Bu kişiyi görürseniz mutlaka ihbar edin. Belki vicdanlı birisi görüp tanıyarak ihbar eder. İnsanlara yalvarıyorum" derken, bıçaklanan Aslıhan Zengin ise, "O kişinin beni tekrar görmesini istemiyorum. Okulumu dondurdum" ifadelerini kullandı.

Kağıthane Merkez Mahallesi'nde geçtiğimiz Aralık ayında saat 00.30 sıralarında meydana gelen olayda Marmara Üniversitesi İstatistik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Aslıhan Zengin (20), akşam saatlerinde yardım amaçlı semte yeni taşınan çocukluk arkadaşı Eren Y.'nin evine gitmişti. Burada arkadaşları Sıla K. ve Yunus Emre K. ile taşınmaya yardımcı olan Zengin, birkaç saat sonra yanlarından ayrılarak evine dönmüştü. Kıyafetlerini değiştiren genç kız ardından kahve içmek için tekrardan arkadaşlarının da olduğu Eren Y.'nin evine gitmek için gece yarısı yola çıkmıştı.

İstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 1. Resim
Başlık Resmiİstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 1. Resim

"ABİ KORKUTTUN BENİ" DEDİĞİ ŞAHIS BELİNDEN BIÇAKLAMIŞTI

Yaya olarak yürüyen genç kız, yaklaşık 15 dakika sonra Eren Y.‘nin bulunduğu binanın önüne gelmişti. O esnada kapının şifresini yanlış giren genç kızın arkasından bir şahıs koşarak yaklaşmıştı. Genç kızın “Abi korkuttun beni” diye tepki verdiği kasklı şahıs, hiç sesini çıkartmadan genç kızı belinden bıçaklamıştı. Olayın ardından saldırgan bıçağı olay yerinde peçeteye sarıp attıktan sonra kaçarken, genç kız yere düşmüştü. Kanlar içerisinde kalan genç kızın çığlıklarını duyan arkadaşları yanına gelmişti. İlk müdahalesi arkadaşları tarafından yapılan genç kız için sağlık ekiplerine ihbarda bulunulmuştu.

İstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 2. Resim
Başlık Resmiİstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 2. Resim

BIÇAKLANAN KIZIN 3 ORGANI ZARAR GÖRMÜŞTÜ

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan genç kızı yaptıkları ilk müdahalenin ardından Sarıyer Seyrantepe Yerleşkesindeki Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı. Hayati tehlikesi olan genç kız hemen ameliyat alınmıştı. Bıçaklanması sonucu 3 organı zarar gören genç kız, 6 saat süren ameliyat sonucu hayati tehlikeyi atlatarak normal bakım servisine alınmıştı.

"EVİMİN SOKAĞINDAN BERİ TAKİP ETTİ" DEMİŞTİ

Öte yandan olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alarak genç kızın ifadesine başvurmuştu. Genç kız ifadesinde kendisini yaralayan şahsın evinin bulunduğu sokaktan itibaren kendisini takip ettiğini, kendisini rahatsız eden ve şüphelendiği kimsenin olmadığını söylemişti. Aslıhan Zengin, gerçekleşen olayla ilgili babası Kenan Zengin ile birlikte Kağıthane’de esnaf ziyareti yapan 31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan da yardım istemişti.

İstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 3. Resim
Başlık Resmiİstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 3. Resim

SALDIRGAN OLAYDAN SONRA TAKSİYLE KAÇMIŞ

Öte yandan, yaşanan olayla ilgili ise güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerden saldırgan şahsın Aslıhan Zengin'i binaya girmesinden sonra arkasından girdiği, bıçakladığı binanın merdivenlerinden koşarak aşağıya indiği ardından caddede bir süre koştuğu, kaskını çıkarttığı ve kaldırımda beklerken taksi durdurduğu, bindiği taksiyle cadde üzerinden uzaklaştığı, yolculuğun sonunda taksiden indiği ve yaya gözden kaybolduğu görülüyor.

"KIZIM SOKAĞA ÇIKAMIYOR, OTOBÜSE BİNEMİYOR, HAYATI MAHVOLDU"

Olayla ilgili konuşan baba Kenan Zengin, “Kızım evden çıkıp arkadaşına giderken kasklı bir kişi tarafından takip edildi. Tam bina kapısının şifresini girerken kızımın sol böbreğinden bıçakladıktan sonra kaçıyor. Ben bu olayın sürekli üstündeyim. Asayişe, karakola ve bütün ilgili birimlere bu olayın peşini bırakmamalarını rica ettim. Bu kişiyi ifşa edip bulunması amacıyla belki vicdanlı birisi görüp tanıyarak ihbar eder. Özellikle Cumhurbaşkanıma rica ediyorum, bu olayın peşini bırakmasınlar. Kızım sokağa çıkamıyor, otobüse binemiyor, hayatı mahvoldu. Daha 20 yaşında hayatının baharında bir kız, her yeri ameliyat izi. Bu kişi sokakta halen dolaşıyor. Belki sana, bana veya başkasına da zarar verecek. Bu konuyu lütfen herkes paylaşsın. Başkasının başına gelmesin” dedi.

İstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 4. Resim
Başlık Resmiİstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 4. Resim

"BU KİŞİYİ GÖRÜRSENİZ MUTLAKA İHBAR EDİN"

Baba Zengin, “İnanın çok zor bir süreç. 3 aydır yediğimiz, içtiğimiz hiçbir şeyden haberimiz yok. Çocuğun okulu da mahvoldu. Ruhsal problemleri diz boyu. Bir baba olarak daha ne diyebilirim? Sizlerin de evlatları var. Bu kişiyi görürseniz mutlaka ihbar edin. İnsanlara yalvarıyorum. Olaydan sonra bırakıp kaçmaya başlıyor. Motosikletini bıraktığı noktaya taksiyle geliyor, binip gidiyor. Sonrasında motosikletine binerek kayboluyor. Tedavi süreci zor geçiyor. Geçen hafta son bir operasyon geçirdi. Üç tane organı zarar görmüştü. Özellikle böbrek kısmında hala sıkıntı var. Toplumdan uzaklaşmaması için abisinin yanında çıkıyor. Okulunu dondurduk. Hava karardıktan sonra kesinlikle dışarı çıkaramıyoruz. Çocuğum bu durumda. Saldırganın gerekli cezasını alsın. Başkasına zarar vermesin” ifadelerini kullandı.

İstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 5. Resim
Başlık Resmiİstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 5. Resim

"O KİŞİNİN BENİ TEKRAR GÖRMESİNİ İSTEMİYORUM"

Bıçaklanan Aslıhan Zengin ise “Benim tedavi sürecim kontroller dahilinde devam ediyor. Bu süreçte ameliyatlarım sürekli devam etti. Olaydan sonra nereye gittiğiyle alakalı bir bilgimiz yok. Emniyette beni kavgalı olduğum birisi veya tanıdığım birisi olabilir diyerek sorguya aldılar. Kavgalı olduğum birisi olmadığı için cevap veremedim. Bu zorlu süreci atlatmaya çalışıyorum. Atlatırken de bu olayla ilgili yüzümüm gözükmesini istemiyorum. Sonuçta bu adam hala dışarıda ve o kişinin beni tekrar görmesini istemiyorum. Okulumu maalesef korktuğum için dondurdum. Okulumla ilgili kendi kendim bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum” diye konuştu.

BIÇAKTAN PARMAK İZİ ÇIKMADI, SALDIRGANIN YÜZÜYLE EŞLEŞME SAĞLANAMADI

Öte yandan saldırganın Zengin'i olayı gerçekleştirdikten sonra peçeteye sarıp attığı bıçağın kriminal incelemesinde herhangi bir parmak izine rastlanılamadığı öğrenildi.

Saldırganın olaydan sonra binadan çıkıp, koşarak merdivenlerden aşağıya indiği, cadde üzerinde bir süre daha koştuğu ardından kaskını çıkartıp yol kenarında beklediği esnada çevirdiği taksiye bindiği, bir süre semtte dolaşıp Merkez Mahallesi'nde bir sitenin önünde park halinde olanda plakasız motosiklete bindiği ve Hasdal yönüne doğru giderek kayıplara karıştığı tespit edildi.

Şahsın elde edilen görüntülerinden muhtemelen suç kaydı olmaması nedeniyle kayıtlı herhangi bir kişiyle eşleşmediği bilgisine ulaşıldı. Olayla ilgili çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

İstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 6. Resim
Başlık Resmiİstanbul polisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin'i bıçaklayan saldırganı arıyor! Ne parmak izi var ne de yüz eşleşmesi - 6. Resim

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 26 Mayıs, 2024 - 10:51
Haberle İlgili Daha Fazlası
Güncel
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Liverpool, Salah'ın yerine Türk yıldızı istiyor: 100 milyon avroyu gözden çıkardılar
    Liverpool, Salah'ın yerine Türk yıldızı istiyor: 1...
    Kaydet
  • 2
    İstanbul'da okullar tatil mi son dakika? 31 Aralık Çarşamba İstanbul Valiliği açıklaması takip ediliyor!
    İstanbul'da okullar tatil mi son dakika?
    Kaydet
  • 3
    Ankara kulislerinde emekli zammı! Masada yepyeni bir rakam var
    Ankara kulislerinde emekli zammı! Masada yepyeni b...
    Kaydet
  • 4
    Yurt dışı telefonlar ne zaman açılacak? 2026 IMEI kayıt sıfırlanma tarihi ve ücreti
    Yurt dışı telefonlar ne zaman açılacak?
    Kaydet
  • 5
    Stranger Things final bölümü saat kaçta, bölüm ne kadar sürecek? Geri sayım başladı
    Stranger Things final bölümü ne zaman, saat kaçta?
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan 2026 yılından ne bekliyoruz?..
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay 2026'ya girerken: Dağılmadan yürümek...
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Herkes “patron” olmak isterse?!
    Kaydet
  • Salih Uyan
    Salih Uyan 2025 yılında ne öğrendim?
    Kaydet
  • Kemal Belgin
    Kemal Belgin Beşiktaş ayıp ediyor
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Elazığ'da dondurucu soğuğa meydan okudu! Kar yağışını üstsüz dışarı çıkarak kutladı!
    Elazığ'da dondurucu soğuğa meydan okudu! Kar yağışını üstsüz dışarı çıkarak kutladı!
    Kaydet
  • Karda zamana karşı yarış! Hasta battaniye ile taşındı
    Karda zamana karşı yarış! Hasta battaniye ile taşındı
    Kaydet
  • Jackie Chan'den Gazze duyarlılığı!
    Jackie Chan'den Gazze duyarlılığı!
    Kaydet
  • Gümüşhane'de yollar buz pistine döndü! Yokuş aşağı kayan araçlar kamerada
    Gümüşhane'de yollar buz pistine döndü! Yokuş aşağı kayan araçlar kamerada
    Kaydet
  • ALTAY tankının motoru için kritik eşik aşıldı!
    ALTAY tankının motoru için kritik eşik aşıldı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI
DUYURU, MEDYA TAKİP VE BASKI HİZMETİ
Kaydet
Fransa'dan sonra bu kez İngiltere'de Kraliyet Sarayı’na hırsızlar girdi!
İngiltere'de Kraliyet Sarayı’na hırsızlar girdi!
Kaydet
Şırnak’ta hastane şantiyesinde çökme
Şırnak’ta hastane şantiyesinde çökme
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası