Kedi dışkısından üretiliyor, değeri tam 30 bin TL!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kedi dışkısından üretiliyor, değeri tam 30 bin TL!

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sabahları kahvesiz yapamıyorsanız bu haber tam size göre. Son dönemde oldukça popüler hale gelen Luwak kahvesi, yapılışı ile oldukça ilgi çekiyor. Kahve meyvesini yiyen misk kedisinin dışkısından üretilen Luwak kahvesinin fiyatı tam 30 bin TL değerinde.

Kahve severler bunu duyunca oldukları yerde bayılacak. Endonezya'da kahve meyvesini yiyen misk kedisinin sindirim sisteminden geçen ve dışkı yoluyla çıkan Kopi Luwak (Luwak kahvesi) dünyanın en pahalı kahvesi haline geldi. Değeri tam 30 bin TL. 

KEDİ DIŞKISINDAN ÜRETİLİYOR 

Kopi Luwak kahvesinin bu kadar pahalı olma nedeni dünyanın en düşük üretim miktarına sahip kahvelerinden biri olmasından kaynaklı. Yerel dilde "Kopi Luwak" olarak adlandırılan bu kahve, diğer geleneksel kahve çeşitlerine kıyasla daha az kafein içermektedir.

Kedi dışkısından üretiliyor, değeri tam 30 bin TL!

BİRÇOK AŞAMADAN GEÇEREK ÜRETİLİYOR 

Misk kedilerine genellikle arabica veya robusta kahve ağacı meyvesi yedirilen Luwak'ın üretim süreci, dışkılanan kahve çekirdeklerinin temizlenmesi ve ardından standart kahve üretiminde kullanılan yıkama, kurutma, dış kabuğun soyulması ve kavrulma gibi aşamalardan geçmektedir.

DEĞERİ TAM 30 BİN TL 

Son yıllarda Luwak kahvesinin popülerliğinin artmasıyla birlikte üretim ve satışında bir artış yaşanmış, bunu fırsata çeviren dolandırıcılar da piyasa sahte kahve sürmeye başladı. Luwak kahvesinin kilosu, üretim süreçleri ve kalitesine bağlı olarak bin dolara (yaklaşık 30 TL) kadar çıkıyor.

Kedi dışkısından üretiliyor, değeri tam 30 bin TL!

LUWAK KAHVESİNİN FAYDALARI NELER?

  • Kopi luwak’ın asitliği çok düşüktür , diğer kahveler gibi mide sorunlarına neden olmaz
  • Kopi luwak, diğer bazı kahveler gibi kansere karşı korur (bunlardan biri kolon kanseridir)
  • Kahvenin bireyleri bilişsel gerileme ve yaşamın ilerleyen dönemlerinde bunamadan koruduğu gösterilmiştir. Kopi luwak Endonezya kahvesi bu faydayı arttırır. Sağlıklı bir yaşam sunar.
  • Kopi luwak, normal kahveye kıyasla dişlerde minimum lekelenmeye neden olurken dişlerinizi güçlendirmeye ve korumaya yardımcı olan anti bakteriyel özelliklere sahiptir.
  • Kopi luwak içmenin ruh halinizi iyileştiren ve enerjinizi standart bir kafein artışının ötesinde artıran psikolojik faydaları vardır.
  • Bu fayda, büyük ölçüde beyninizi başarıya hazırlamanızdan kaynaklanmaktadır. Dünyanın en iyi kahvesini tükettiğinizde, başarılı bir gün geçirme olasılığınızı artırırsınız. Bazı kişilerde bu olumlu etki haftalarca sürebilir.
  • Kopi luwak, migren ve diğer baş ağrıları olanlara yardımcı olabilir. Migren hastaları için ideal bir seçimdir. Düşük asitliğinden dolayı Kopi luwak, tipik kahvenin aksine mide ağrısının eşlik ettiği migren için hala uygundur.

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...