'Ramazan Hoca'nın cenaze törenine on binlerce vatandaş katıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bıçaklanarak öldürülen ve 'Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin'in cenaze töreni Ulu Camii'de yapıldı. Cenazeye on binlerce vatandaş katıldı. 

Diyarbakır Ulu Camii'de yaptığı konuşmalarla adını duyuran ve 'Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin, bıçaklanarak öldürüldü. 'Ramazan Hoca'nın cenaze töreni bugün Diyarbakır Ulu Camii'de yapıldı.

On binlerce kişinin tekbirler eşliğinde omuzlarda camiye getirerek cenaze namazını kaldığı Pişkin'in naaşı daha sonra Çifte Havuz mezarlığına defnedildi.

Tabutunun başında ağıt yakan ablasının sözleri herkesi şaşırttı. Ağıt yakan Pişkin'in ablası, gazeteciler için şu ifadeleri kullandı:

"Siz tuttunuz bu kameraları. Kardeşim sizin yüzünüzden öldürüldü. İnşallah siz de öyle öldürülürsünüz. Tuttunuz çocuğun önüne kamerayı... Allah sizi kahretsin."

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Ulu Camii'de yaptığı konuşmalarla adını duyuran ve sembol bir isim haline gelen Ramazan Pişkin, İstanbul'da kavga sırasında bıçaklanarak öldürülmüştü. Polis ekipleri, kaçan kişiyi yakalamak için çalışma başlatmıştı.

Halil İbrahim Galya isimli vatandaş, "Dün akşam saat 20.00'da 3 arkadaş buraya geldik. Biz geldiğimizde ışıklar kapalıydı. İçeride oturup bir süre muhabbet ettik. 3 arkadaşım ile kendisinden tespih aldık. Ondan sonrada çıktık" demişti.

"Kendisinde biraz tedirginlik vardı, biz onu hissettik çünkü ışıkları kapalıydı" diyen Galya, "Mekanı cennet olsun. Hatta bizden sonra arkadaşım telefon ile aradı bize öldürülmüş dedi. Bizden sonra dün akşam Sirkeci’de yemek yemiş. Videolarında da dediği gibi sürekli tehdit edildiğini söylüyordu. Kendisine neden Diyarbakır’dan buraya taşındığını sordum. Bana 'orada anlattıklarımı burada da anlatmaya çalışacağım' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Z b 1 Şubat 2024 13:28

Allahtan rahmet diliyorum Efendimize komşu eylesin Rabbim inşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...