32 terör şüphelisiyle ilgili yeni gelişme! Aralarında HDP'liler de var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Emniyet terör örgütlerine göz açtırmıyor! Terör örgütü PKK/KCK'nın cezaevindeki mahkumlarının örgütten kopmalarını engellemek için çalışan 32 şüpheli adliyede... Gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo, yazar Ayşe Berktay ve 1 Kasım 2015'te yapılan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde HDP tarafından Bursa milletvekili adayı gösterilen Figen Ovat da var.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK/KCK'nın cezaevinde kadrolu militan hazırlamak amacıyla hareket ettiğini tespit ettiği 16'sı kadın 32 şüpheliyi, adliyeye sevk etti.

5 şüphelinin terör örgütü PKK/KCK hükümlülerinin örgütten kopmalarını önlemek için finansal destek sağladıkları tespit edildi.

ARALARINDA HDP'LİLER DE VAR

6 Ekim tarihinde Kocaeli merkezli olarak İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Ankara, Tunceli, İzmir, Muğla, Muş ve Ağrı'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 32 şüpheli yakalandı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayın, dijital materyal, yüklü miktarda nakit para, sözde flama ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo, yazar Ayşe Berktay ve 1 Kasım 2015'te yapılan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde HDP tarafından Bursa milletvekili adayı gösterilen Figen Ovat da var.

Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan gözaltına alınan ve ifadesi tamamlanan 16'sı kadın 32 şüpheli adliyeye sevk edildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...