Basın camiasından Muharrem Sarıkaya'ya tepki

Düzenleyen:
Basın camiasından Muharrem Sarıkaya'ya tepki

GÜNDEM Haberleri

Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İHA muhabiri Ahmet Demir'e attığı tokadın ardından birçok dernek grubundan tepki geldi. Dernekler, "Muharrem Sarıkaya’yı gazeteci olarak tanımıyoruz" dedi.

Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yaptığı canlı yayın sırasında sinirlenerek İHA kameramanı  Ahmet Demir'e tokat atmasına basın camiasından tepki geldi. Birçok dernek grubu, Muharrem Sarıkaya’yı kınadı.

Diplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Sarıkaya’yı “gazeteci” olarak tanımadıklarını bertikleri bir yazılı basın açıklaması yaptı.

ÇİRKİN HAREKETE HER KESİMDEN TEPKİ YAĞDI

BASIN KONSEYİ: Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’le yaptığı röportaj sırasında, teknik aksaklığa sinirlenip, bir meslektaşına tokat atacak kadar kontrolünü kaybetmiştir. Kimse yayın stresine, canlı yayın aksaklığına sığınıp şiddet uygulayamaz. Ekranın önünde ve arkasında çalışanlar eşittir, biri diğerinden üstün değildir. Yayıncılık bir disiplin işidir. Milyonların önünde program sunuyorsanız ne olursa olsun kontrolünüzü kaybetmeyeceksiniz, emeğe saygı göstereceksiniz. Bu ayıplı hareketinin ardından özür dilemiş olsa da meslektaşını tokatlayan program sunucusunu; buna tepki göstermeyen konuğu belediye başkanını kınıyoruz. 

ULUSLARARASI MEDYA ENFORMASYON DERNEĞİ: Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın, yayın sırasında ses kontrolü yapan emekçiye tokat atması, skandaldır, vandallıktır, emek düşmanlığıdır. Sarıkaya’ya derhal gazetecilik mesleğinden el çektirilmeli, bir daha asla görev verilmemelidir.

HABERCİLER PLATFORMU: Sözde gazeteci Muharrem Sarıkaya denen şahsın, İHA Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir'e attığı tokatı şiddetle kınıyoruz. Ekran önünde farklı, arkasında farklı davranan bu şahsın gerçek yüzü de ortaya çıkmış, attığı tokat kendi yüzünde patlamıştır.

TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI: Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir'e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkaya'nın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz. İHA muhabiri meslektaşımız Ahmet Demir'in yanındayız. Dava açmak isterse kendisine hukukî destek de sağlayacağız.

DİSK-BASIN İŞ SENDİKASI: Bu tokat tüm basın emekçilerine atılmıştır! Bu emekçi düşmanlığının özrü, böyle emekçi düşmanlarının meslekte yeri yoktur. Habertürk basın emekçisine sahip çıkmalıdır. Konunun takipçisi olacağız.

GAZİANTEP GAZETECİLER CEMİYETİ: Habertürk TV yorumcusu Muharrem Sarıkaya’nın genç meslektaşımız Ahmet Demir’e yaptığı çirkin saldırı kabul edilemez. Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri meslektaşımız Ahmet Demir'e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ: Ciner Yayın Grubu bünyesindeki yayın organlarında son dönemde üst üste yaşanan mesleki dayanışmadaki erozyon, Muharrem Sarıkaya'nın, bir basın emekçisine saldırısıyla devam etmiştir.

İLETİŞİM PLATFORMU: Sunucusundan şoförüne, medyada çalışan herkes değerlidir. Kamera arkasının görünmeyen kahramanlarının hakkı ayrıca önemlidir. Muharrem Sarıkaya’nın emekçi kardeşimize tavrı tek kelimeyle hadsizliktir. Platform olarak bu ve benzeri tavırları kınıyoruz.

EKONOMİ GAZETECİLERİ DERNEĞİ: Muharrem Sarıkaya’nın canlı yayında yaşanan ses problemini çözmeye çalışan İHA muhabiri Ahmet Demir’e tokat atmasını kınıyoruz. Saldırıya uğrayan Demir’in yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

5 AYRI MUHABİR DERNEĞİNİN ORTAK AÇIKLAMASI: Muharrem Sarıkaya’nın bir basın emekçisi meslektaşımıza yaptığı; vicdana, ahlaka ve insan onuruna sığmayan hareketini şiddetle kınıyor, Sarıkaya’yı bugün itibari ile meslektaşımız ve “gazeteci” olarak tanımıyoruz. Şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Sonuna kadar olayın takipçisi olacağız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...