'Futbolda şike' davasını başlatan FETÖ'cü Kayseri'de yakalandı

Düzenleyen:
'Futbolda şike' davasını başlatan FETÖ'cü Kayseri'de yakalandı

GÜNDEM Haberleri

2011 yılında eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu kişilere yönelik "futbolda şike" soruşturmasını başlatan raporu eski polis memuru Lokman Yanık hazırladı. Hakkında 161 yıl hapis cezası bulunan Yanık, operasyonla yakalandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "futbolda şike" davası kapsamında hapis yatan eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp yöneticileri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile toplam 22 isim hakkında beraat kararı verdi. Bu kararı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi 27 Aralık'ta onadı. 

RAPORU KALEME ALDI

Bunun ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Sözde şike davasının soruşturmasını başlatan raporu yazan eski polis memuru Lokman Yanık, Kayseri'de saklandığı evde yakalandı.

91 DEFA İFTİRA ATTI

Firari FETÖ mensubu olduğu iddia edilen Yanık, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. 4 Haziran'daki karar duruşmasında, "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 5 yıl, 91 defa "iftira" suçundan 1 yıl 8'er ay ve "resmi belgede sahtecilik" suçundan da 5 yıl olmak üzere toplam 161 yıl 8 ay hapis ceza almıştı. Ardından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...