Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ermenistan baskı altında

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ermenistan baskı altında

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın Azerbaycan ve Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye çalıştığını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, bunu içeriden ve dışardan bazı kişilerin engellemeye çalıştığını aktardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın Azerbaycan konusunda iyi niyetli yaklaşımlara cevap vermesi gerektiğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu "Görüyoruz ki Ermenistan'daki yönetim, içerdeki radikaller ve dışardaki diaspora tarafından baskı altında" dedi.

"AZERBAYCAN BARIŞ İSTİYOR"

Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Gözden Geçirme Forumu'na katıldı. Etkinlik sonrası ise Azerbaycanlı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Azerbaycan'ın, elde ettiği zaferden sonra bölgede barış ve huzur istediğini aktaran Çavuşoğlu "Ermenistan'a kapsamlı bir barış anlaşması teklifinde bulunuldu. Daha sonra sınırların belirlenmesi için ortak bir komisyon kurulması gündeme geldi. Brüksel'de yapılan toplantılarda bu konularda anlaşmaya varıldı ve ortak bir hudut komisyonu oluşturuldu Kapsamlı barış anlaşması müzakerelerini dışişleri bakanları yürütsün dediler ve biz de mutlu olduk, memnun olduk" diye konuştu.

"ERMENİSTAN İYİ NİYETLİ YAKLAŞIMLARA CEVAP VERMELİ"

Azerbaycan'ın ayrıca Türkiye ile Ermenistan arasındaki görüşmeleri de desteklediğini ve bunun olumlu bir şey olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle bitirdi: Şimdi Ermenistan'ın da bu iyi niyetli yaklaşımlara cevap vermesi gerektiğini her zaman söylüyoruz ve teşvik de ediyoruz. Görüyoruz ki Ermenistan'daki yönetim, içerdeki radikaller ve dışardaki diaspora tarafından baskı altında. Daha önce de sadece ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken değil, diğer muhataplarımıza Ermenistan'ın bu doğrultuda daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini söyledik. Dünkü görüşmemizde de Türkiye ve Azerbaycan'ın barış istediğini, bölgenin istikrarı için iyi niyetini ortaya koyduğunu bir kere daha hatırlatmış olduk.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...