9 kişiyi öldüren İsa Aras Mersinli'nin annesiyle ilgili yeni detay! Dilekçe vermiş
Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı düzenleyip 9 kişiyi öldüren İsa Aras Mersinli'nin polis babası tutuklanmıştı. Saldırganın öğretmen annesinin ise saldırıdan sonra emekli olmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi.
- Saldırganın annesi, kendi talebi doğrultusunda emeklilik için başvuruda bulundu.
- Saldırganın babası olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü'nün tüm özlük hakları sonlandırıldı.
- TBMM'deki komisyonun Kahramanmaraş ayağından sorumlu heyet, kentte incelemelerde bulunacak.
- Komisyonun amacı, kamuoyunu bilgilendirmek ve eğitim kurumlarındaki güvenlik politikalarına katkı sunmaktır.
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda meydana gelen, 9 öğrencinin yanı sıra 1 öğretmenin hayatını kaybettiği, saldırganın da öldüğü saldırının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde kurulan araştırma komisyonu hazırlıklarını sürdürüyor.
İstanbul'da jet ski faciası! Genç yaşta hayatını kaybetti
ANNESİ, EMEKLİLİĞİNİ İSTEMİŞ
Meclis bünyesindeki komisyon çalışmalarını sürdürürken olayla ilgili yürütülen soruşturmada failin ailesine yönelik yeni detaylar da ortaya çıktı.
Soruşturmanın ilk aşamalarında tutuklanarak cezaevine gönderilen İsa Aras Mersinli'nin annesi Pınar Peyman Mersinli ve babası Uğur Mersinli'ye yönelik adli süreç devam ediyor. Bu süreçte kamuda öğretmen olan anne Pınar Peyman'ın herhangi bir özlük hakkı kaybı yaşamadığı, kendi talebi doğrultusunda emeklilik için başvuruda bulunduğu öğrenildi.
BABANIN ÖZLÜK HAKLARI ELİNDEN ALINMIŞ
Ayrıca saldırganın 1. Sınıf Emniyet Müdürü babası Uğur Mersinli'nin tüm özlük haklarının sonlandırıldığı ortaya çıktı.
KOMİSYON ÜYELERİ KENTTE İNCELEME YAPACAK
Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan komisyonun Kahramanmaraş ayağından sorumlu olacak AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu ve beraberindeki milletvekili heyetinin bu hafta içerisinde Kahramanmaraş'a gelerek incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Heyetin kentte gerçekleştireceği temaslarda olayın yaşandığı okul çevresinde inceleme yapması, ilgili kurum temsilcileriyle görüşmesi ve süreçle ilgili bilgi alması bekleniyor. Komisyon sonucu hazırlanacak raporla kamuoyunun bilgilendirilip, eğitim kurumlarındaki güvenlik politikalarına katkı sunması hedefleniyor.
