Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Sosyal konut projesinde ilk temel 25 Ekim'de atılacak

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Sosyal konut projesinde ilk temel 25 Ekim'de atılacak

GÜNDEM Haberleri

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sosyal konut projesinde ilk temelin 25 Ekim'de atılacağını duyurdu. Öğrencilere de bi müjde veren Erdoğan, KYK yurtlarındaki beslenme yardımının 60 liraya çıkarıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığıda Beştepe'de biraraya gelen kabine üyelerinin toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Öğretmen atamalarından derslik sayısına kadar eğitime verdiğimiz önceliğin neticelerimi görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Adını İlk Evim İlk İş Yerim olarak koyduğumuz kampanya 500 bin konutu kapsıyor. Kampanyanın ilk etabında 250 bin konut, 100 bin arsa ve 10 bin iş yerini 2 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. 5 bin konutluk ilk dilimin temelini 25 Ekim'de atıyoruz.

2 yıl içinde 250 bin sosyal konutu tamamlayacak projeyi söz verdiğimiz şekilde hayata geçirmekte kararlıyız. Başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayanan bu kampanya, Türkiye’nin bu zamana kadar yapılmış en büyük konut projesi olacaktır. Milletimiz sosyal konut projemize çok büyük bir teveccüh göstermiştir. Gençlerimize, emeklilerimize, şehit yakını ve gazilerimize özel kontenjan ayırdığımız kampanyanın ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Yurt kapasitemizi 182 bin yataktan 850 bin yatağa çıkartarak hiçbir gencimizin barınma sorunu yüzünden eğtiminden mahrum kalmamasını sağlamanın gayreti içindeyiz. 14 Eylül'de 105 yurt binamızın daha açılışını yaptık. 

BESLENME YARDIMINI AYLIK 1800 TL'YE YÜKSELTİYORUZ

Kredi ve burs konusunda da Türkiye, dünyanın en ileri sosyal devlet uygulamasına sahip ülkesidir. Kredi ödemelerinin sadece ana para üzerinden yapılabilmesine ilişkin düzenleme Ekim ayında Meclis gündemine de gelecektir. Ek yerleştirmelerin devam ettiği yükseköğrenim yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya çıkarıyoruz. Beslenme yardımını aylık 1800 TL'ye yükseltiyoruz. 

TAHIL İHRACATI 5 TONU GEÇTİ

Dünya ekonomik krizden savaşlara pek çok sorunla boğuşurken, Türkiye olarak hem içeride hem dışarıda güçlü bir duruş sergiliyoruz. Artık herkesin takdir ettiği birikime ve dirayete sahibiz.

Rusya - Ukrayna savaşında her iki tarafla diyaloğumuzu sürdürerek pek çok diplomatik başarıya imza attık.Şu ana kadar 5 tonun üzerinde tahıl ihracatını gerçekleştirdik. Ülkemizi kendi çıkarlarının bekçisi olarak görenler bu yeni durumdan rahatsız olsa da biz süreci Türkiye merkezli yürütüyoruz. 

DIŞ POLİTİKADA DAYATMALARI KABUL ETMİYORUZ

Dış politikada da dayatmaları kabul etmiyoruz.Ne Batı için Doğu'ya sırtımızı dönüyor, ne de kuzey ülkeleri ile bağlarımızı güçlendirirken Ortadoğu ve Afrika'yı ihmal ediyoruz. Balkanların güvenlik ve huzurunu kendi ülkemizden ayrı görmüyoruz.Şangay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde oldukça verimli temaslar gerçekleştirdik.  Şangay İşbirliği Teşkilatı ile ilişkilerimizi çok daha derinleştirmek istiyoruz.  Covid salgını sebebiyle iki yıl sonra ilk kez yüz yüze yapılan BM Genel Kurul görüşmeleri bizim açımızdan son derece yoğun ve bereketliydi. BM Genel Kurulu'ndaki konuşmamda göç krizinden tahıl sevkiyatına kadar pek çok örnekle Türkiye'in bölgesi ve dünyada oynadığı arabulucu role dikkat çektik. Özellikle Rusya ile Ukrayna arasında barışı tesis etmeye yönelik gayretleirmizin takdirle karşılandığına şahitlik ettik. BM'nin tam karşısındaki Türkevi binamız görüşmelerimize ev sahipliği yaptı. Türkevi, küresel diplomasinin kalbinin attığı merkezlerden biri haline dönüştü. Geçtiğimiz günlerde Özbekistan ve Amerika da yaptığımız temaslar Türkiye’nin genişleyen dış politika vizyonunu ortaya koymuştur.

HEDEFİMİZ DAHA FAZLA CAN KAYBI OLMADAN SAVAŞI SONLANDIRMAK

Özellikle tahıl koridorunun açılmasıyla yakalanan diplomatik başarının esir takasıyla devam ettirilmesi, ülkemiz adına gurur verici bir gelişme olmuştur. Hedefimiz her iki lideri en kısa sürede biraraya getirerek daha fazla can kaybı ve yıkım olmadan bu savaşı sonlandırmaktır.

YUNANİSTAN DENGİMİZ DEĞİL

Biz dünyada savaşları gerilimleri krizleri sonlandırmak için samimi bir şekilde gayret sarf ederken, komşumuz Yunanistan’ın buram buram provakasyon kokan adımlarını takip ediyoruz. Yunanistan, ne askeri ne de siyasi muhatabımız, dengimiz değildir, olamaz. Yunan siyasetçileri kışkırtarak üzerimize salanların asıl niyetlerinin, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası programımızı engellemek olduğunu biliyoruz. Aynı zihniyetin Ege'de, Akdeniz'de botlarını batırarak ölüme terkettiği, taammüden katlettiği çocukların, masumların hesabı da elbet bir gün sorulacaktır. Yunanistan'ın dört bir yanına yapılan işgal görünümlü askeri yığınaklar bizi değil asıl Yunan halkını rahatsız etmelidir. Yunanistan’ın gelecek çeyrek asrını ipotek altına alan, bedeli mutlaka ödetilecek siyasi angajmanlar bizi değil Yunan halkını tedirgin etmelidir. Bu yanlış adımlar Yunanistan'ı her anlamda batağa sürüklemeye kafi gelir.

MUHALAFETE TEPKİ

Sadece bu ayın 22 gününde Osmangazi Köprüsü'nü günde ortalama 51 bin araç kullandı. Araç garanti oranı yüzde 116'ya, garanti rakamının üstüne çıkmış durumda. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde günlük araç geçiş ortalaması 113 binin üzerine çıktı. Rahmetli Menderes de Vatan Caddesi'ni açtığında 'ne yapacaksın uçak mı indireceksin' diyorlardı. Bakın ne oldu şimdi. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. 

O kadar büyükşehir belediyesi kazandınız, ne yaptınız bunları söyleyin. Bir yol yaptığınız yok. Öyle İstanbul'da bir musluk çevirmekle hizmet sağlamış olmuyorsunuz. Gelirken suya indirim demiştiniz, şimdi suya zam üzerine zam yapıyorsunuz. 

HAVALİMANLARIMIZ REKORDAN REKORA KOŞUYOR

Bay Kemal Sabiha Gökçen'e de ne gerek var diyordu. Avrupa havalimanları ciddi sıkıntılarla uğraşırken, bizim havaalanlarımız rekordan rekora uçuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pisti mayıs ayında bitiriyoruz. Yeni terminal binası da yapacağız.

Ülkemizin dünyadaki en prestijli markalarından biri haline gelen İstanbul Havalimanı bu ayın 22 gününde 30 bin 970 uçuşla 5 milyondan fazla yolcuyu ağırladı.

ÇİFTÇİLERE ELEKTRİK DESTEĞİ

Tarım sektörüne verdiğimiz destekleri genişlettiğimiz böyle bir durumda, çiftçilerimizin elektrik faturalarındaki KDV oranlarını yüzde 18'de yüzde 8'e düşürecek destek sağlamıştık. 

Bugün de yine elektrik faturalarıyla ilgili bir müjdemiz olacak. Çiftçimiz aylık ödemek yerine elektrik borcunu hasat sonunda ödeyebilecek. Ziraat Bankası, açacağı faizsiz kredinin tahsilini hasat dönemi sonunda yapacak, maliyetinin bedelini hazineden alacak.

Çiftçilerimiz, geçmiş dönem elektrik borçlarını, 5 yıla varan vade ve faizsiz geri ödeme imkanıyla kapatabilecek.

Sosyal yardımlar kapsamında ev yapım yardımını 200 bin liraya yükseltiriyoruz. Türkiye aile destek programımızı genişletiyoruz, bütçesini 40 milyar liraya yükseltiyoruz''

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...