Ablasını örnek aldı, LGS'de rekor kırdı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

500 tam puan alarak LGS Türkiye birincisi olan depremzede Melih Bekir Okutan, ablasını örnek aldığını açıkladı. Okutan, “Düzenli masa başında çalışmam etkili oldu" dedi.

LGS Türkiye birincisi olan depremzede Melih Bekir Okutan, başarısının sırrını açıkladı. Okutan, kendisine rol model olarak ablasını aldığını söyledi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Adana’da 500 tam puan alarak LGS Türkiye birincisi olan depremzede Melih Bekir Okutan, tıp fakültesinde öğrenimini sürdüren ablasını kendisine rol model adlığını belirterek “Düzenli masa başında çalışmam etkili oldu" dedi.

Ablasını örnek aldı, LGS'de rekor kırdı!

6 Şubat’ta Adana’nın da içinde bulunduğu asrın yıkıcı depremine evde yakalanan ve afet sonrası ailesi ile birlikte Kozan ilçesine gelen depremzede ortaöğretim son sınıf öğrencisi Melih Bekir Okutan, LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonları arasına girdi. Ailesi ile birlikte depremi Çukurova ilçesinde yaşayan Okutan, deprem sonrası okula gidemediği süreçte düzenli bir çalışma sürdürdüğünü ve tıp fakültesi okuyan ablasını örnek aldığını kaydetti.

"ABLAMI ROL MODEL ALDIM"

Depremin kendisi için dönüm noktası olduğunu belirten Melih Bekir Okutan, “Öğretmen Zeynep Erdoğdu ortaokulunda okuyorum. 500 tam puan aldım. Çok değil ama güzel etkili masa başında çalıştım. İlk başta yavaş bir tempo ile başladım sonradan hızlı bir sürece geçtim. Bu konuda öğretmenlerim ailem arkadaşlarım hep destek oldu. Deprem benim dönüm noktam oldu. Okula gitmediğim dönemde evde düzenli bir çalışma ile hazırlandım. Ablam tıpta okuduğu için ablamı rol model aldım. Tüm büyük depremlere evde yakalandık. Deprem benim için engel değil teşvik edici oldu" diye konuştu.

Ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarının büyük desteği olduğuna vurgu yapan Okutan, etüt merkezi ve okuldaki tüm öğretmenlerine büyük bir teşekkür borçlu olduğunu ifade etti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...