Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Adana'da peş peşe korkutan depremler! AFAD ve Kandilli verileri paylaştı

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 05.32'de 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından Kozan, 4,5 ve 4,0 büyüklüğündeki iki depremle daha sarsıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, olumsuz bir ihbar alınmadığını açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Aktif deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin dört bir yanından sarsıntı haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremlerde büyük hasar alan Adana, güne sallanarak uyandı.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Adana'nın Kozan ilçesinde saat 05.32'de 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı, yerin 7.0 kilometre derinliğinde oluşurken, depremin çevre il ve ilçelerden de hissedildiği kaydedildi.

PEŞ PEŞE SALLANDI

Kozan ilçesinde saat 05.32'de meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 05.33'te 4,5 ve saat 05.34'te 4,0 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Saat 05.58'de ise ilçe 3,7 ile sallandı.

KANDİLLİ 4,8 DEDİ

Korkutan depreme dair bir açıklama da Kandilli Rasathanesinden geldi. Açıklamada depremin büyüklüğünün 4,8 olduğu belirtilirken, merkezinin ise Mahyalar-Kozan olduğu ifade edildi. Depremin derinliği ise 5.0 kilometre olarak açıklandı.

SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

OLUMSUZ İHBAR YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremlerin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Yerlikaya şunları kaydetti:

"Adana Kozan merkezli 4,6, 4,5 ve 4 büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedilen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Öte yandan Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ise "Bize ulaşan bir olumsuzluk yok. Apartmanda yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı evlerinden çıkmışlar. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Gümüşhane Kelkit
HABER

Gümüşhane Kelkit'te korkutan deprem! AFAD duyurdu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.