AFAD duyurdu: Elazığ'da deprem! İşte ilk veriler...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AFAD duyurdu: Elazığ'da deprem! İşte ilk veriler...
Ayrıntılar, Hazırlanıyor, Format: Json, Haber

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

4 yıl önce 6.8 büyüklüğündeki depremle yıkılan Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada, hasar ihbarı yapılmadığı belirtildi.

AFAD, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem saat 15.28'de gerçekleşti.

Depremin derinliği 4.55 kilometre olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıkladı. Depremin derinliği ise 5.0 kilometre olarak duyuruldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AFAD’dan alınan bilgiye göre; Sivrice ilçesinde 20/05/2024 tarihinde saat 15:28’de 4.0 (ML) büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen deprem sonrasında saat 15:41 itibariyle ilimizdeki AFAD, 112 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir.

4 YIL ÖNCE 6.8 İLE SALLANMIŞTI

Elazığ-Sivrice'de 24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 büyüklüğündeki deprem meydana gelmişti. Depremde 41 kişi hayatını kaybetmiş, 1.600'ün üzerinde vatandaş ise yaralanmıştı.

Deprem nedeniyle yıkılan veya acil yıkılması gereken binalar ile ağır hasar alan binaların sayısının toplamı 16.606 olarak tespit edilmişti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...