Akın Gürlek davasında İmamoğlu'na hapis cezası!

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Akın Gürlek davasında İmamoğlu'na hapis cezası!
Ekrem İmamoğlu, Hapis Cezası, Tehdit, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haber
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan Ekrem İmamoğlu, Akın Gürlek'i hedef gösterme suçlamasından beraat etti. İmamoğlu'na kamu görevlisine hakaretten ise oy çokluğu ile 1 yıl 8 ay hapis ceza verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nun karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ancak bu davada tutuksuz yargılanan Ekrem İmamoğlu ve avukatları ile "mağdur" sıfatıyla Başsavcı Akın Gürlek'in avukatı katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ve bazı CHP milletvekilleri, belediye başkanları, yabancı diplomatlar ile partililer de izleyici olarak duruşma salonunda yer aldı.

İMAMOĞLU'NA 2 SUÇTAN 1 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, İmamoğlu'nu "kamu görevlisine karşı hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün, "tehdit" suçundan ise 2 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme heyetinin oy çokluğuyla aldığı karara bir üye hakimin şerh koyduğu bildirildi.

Heyet, İmamoğlu'nun "terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek" suçundan ise oy birliğiyle beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti, İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" başlıklı 53. maddesinin uygulanmasına karar verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...