Antalya'da sağanak hayatı felç etti! 5 ilçede okullar tatil edildi, 1 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Antalya'da dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken 5 ilçede ise eğitime 1 gün ara verildi. Kepez'de ise sular altında kalan otomobilde bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Antalya'da beklenen kuvvetli sağanak dün akşam saatlerinde başladı. Kent merkezinde etkili olmaya başlayan sağanak gece saatlerinde şiddetini artırdı, kırsal kesimlerde ise hayatı olumsuz etkiledi.

5 İLÇEDE EĞİTİME ARA

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi ve 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu. Açıklamada, "İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları, sel ve taşkın nedeniyle 5 merkez ilçemizde Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa'da eğitim kurumlarımızda Hıfzıssıhha kararı gereğince 13.02.2024 Salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Antalya Valiliği, Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde ikinci bir duyuruya kadar motokuryelerin trafiğe çıkışına da izin verilmeyeceğini duyurdu. 

Antalya'da sağanak hayatı felç etti! 5 ilçede okullar tatil edildi, 1 kişi hayatını kaybetti

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Yoğun yağış nedeniyle kent merkezindeki yollarda su birikintileri oluştu, vatandaşlar ve araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Kırsal kesimlerdeki bazı mahallerde ev ve iş yerlerini su bastı, bazı bölgelerde ulaşımda aksama yaşandı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Kepez ilçesinde Gazi Bulvarı'nda bir otomobilde kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

ANTALYASPOR KAFİLESİ İNİŞ YAPAMADI

Antalyaspor kafilesini taşıyan uçak kuvvetli sağanak nedeniyle Antalya Havalimanı yerine Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Samsunspor maçı dönüşü kafilemizi taşıyan uçak Antalya'daki olumsuz hava şartları nedeniyle Alanya Gazipaşa Havalimanı'na inmek zorunda kalmıştır. Kafilemiz, Gazipaşa'dan kara yolu ile Antalya'ya dönecektir" bilgisine yer verildi.

Antalya'da sağanak hayatı felç etti! 5 ilçede okullar tatil edildi, 1 kişi hayatını kaybetti

MAHSUR KALANLAR TAHLİYE EDİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na göre ise ev, iş yerleri ve araçlarda yağış nedeniyle mahsur kalan çok sayıda kişi tahliye edildi. Bölgedeki çalışmalar sürüyor.

KEPEZ'E 280 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre; 24 saatte merkez ilçelerden Kepez'e 280, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yerleşkesine 185, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine 129, Döşemealtı'na 69,5, Serik'e 77 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, kuvvetli yağışların saat 10.00'a kadar süreceğini, saat 00.00'a kadar da aralıklı gök gürültülü sağanak yağışın etkili olmasını beklediklerini duyurdular.

Antalya'da sağanak hayatı felç etti! 5 ilçede okullar tatil edildi, 1 kişi hayatını kaybetti

HAYAT FELÇ OLDU

5 merkez ilçede etkili olan yağışta evler ve araçlar sular altında kaldı, çoğu vatandaş su basınları nedeniyle evlerinden dışarı çıkamadı. Su basan bölge dron ile görüntülendi.

Antalya'da sağanak hayatı felç etti! 5 ilçede okullar tatil edildi, 1 kişi hayatını kaybetti

Öte yandan, kentte AFAD, İtfaiye ve arama kurtarma ekipleri teyakkuz halinde. Turuncu kod ile uyarılan Antalya, akşam saatlerinden itibaren adeta afeti yaşıyor. Kentte gece saatlerinde şiddetini artıran sağanak hayatı felç etmiş durumda. Antalya Valiliği, Aksu, Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiğini, motokuryelerin de ikinci bir duyuruya kadar trafiğe çıkmamasını duyurmuştu. Şiddetli sağanak nedeniyle kentin farklı noktalarında çok sayıda araç sular altında kalırken, Kepez ilçesinde bir çok ev ve siteyi su bastı, yollar göle döndü, bazı yollarda ise derin çatlaklar oluştu.

Antalya'da sağanak hayatı felç etti! 5 ilçede okullar tatil edildi, 1 kişi hayatını kaybetti

Evlerinde bulunan vatandaşlar yoğun su birikintisi nedeniyle dışarıya çıkamadı. Bölgede teyakkuz halinde olan AFAD, itfaiye ve MAKSAT Arama Kurtarma ekipleri bot ve iş makineleriyle ihbar gelen bölgelere yönlendirilmiş durumda. Kepez ilçesinde birden fazla sitenin çevresi ve bahçesi su baskını nedeniyle adeta tıkanmış durumda. Vatandaşlar apartmandan aşağı inmezken, çok sayıda aracın ise mahsur kaldığı görüntülendi.

 "20 MİLYON TL ACİL YARDIM ÖDENEĞİ GÖNDERİLDİ"

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da kentteki son duruma ilişkin bilgi verdi. Yerlikaya şunları söyledi: "Antalya’da yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen selle mücadele için bölgede an itibarıyla: 248 personel, 63 araç, 24 motopomp ve 13 dalgıç görevlendirildi. Bakan Yardımcımız Münir Karaloğlu, AFAD Başkan Yardımcımız, Afetlere Müdahale Genel Müdürümüz Antalya’ya intikal etti. 989 vatandaşımız tahliye edildi.

İlk etapta Antalya Valiliğimize 20 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderildi. Antalya’mıza ve selden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet13 Şubat 2024 08:47

test

Sonraki Haber Yükleniyor...