Bakan Fidan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Toplantıda Fidan'ın, NATO'nun terörizmle ortak mücadele etmesi gerektiğini vurgulaması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılarak, bazı mevkidaşlarıyla ayaküstü görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda Fidan, NATO'nun terörizmle ortak mücadele etmesi gerektiğini, bunun ittifakın görevlerinden biri olduğunu vurgulayacak.

Bakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı - 1. Resim

NATO GENEL SEKRETERİ'NDEN İLK AÇIKLAMALAR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açılış konuşmasında, "Bu, İsveç'in tam üye olarak hak ettiği yeri aldığı ilk bakanlar toplantısı. NATO’nun kapısının sonuna kadar açık olduğunun açık bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Temmuz ayındaki ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi'ne hazırlanacaklarını belirten Stoltenberg, "Zirvede caydırıcılığımızı ve savunmamızı güçlendirmek, adil yük paylaşımını sağlamak için çalışmalarımızı ilerleteceğiz. Ukrayna'ya desteğimizi artıracağız ve Avrupa Birliği'nin yanı sıra Hint Pasifik'teki ortaklarımızla iş birliğimizi derinleştireceğiz" dedi.

KADIN, BARIŞ VE GÜVENLİK VURGUSU

Stoltenberg, "Bugün ayrıca güneydeki istikrarsızlığa nasıl çözüm bulacağımızı tartışacağız. Kadın, barış ve güvenlik konusunda yeni bir politika üzerinde anlaşacağız. Tüm bunlar, 75 yıldır birlikte başarıyla koruduğumuz ortak güvenliğimize katkıda bulunuyor" şeklinde konuştu.

Bakan Fidan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda - 2. Resim

BAKAN FİDAN, İNGİLİZ MEVKİDAŞI CAMERON İLE GÖRÜŞTÜ

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında Brüksel'de ikili temaslarda bulunan Bakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile bir araya geldi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...