Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Karaismailoğlu'ndan önemli metro açıklaması
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Bakan Karaismailoğlu'ndan önemli metro açıklaması

Son Güncelleme: 14 Kasım, 2020 - 16:36
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bakan Karaismailoğlu'ndan önemli metro açıklaması
Fotoğraf Başlığı Bakan Karaismailoglu'ndan önemli metro açiklamasi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'na ilişkin "Çok ince bir detayla çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı motive ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu metro hatları İstanbullularla ve ülkemizle buluşacaklar. Gayrettepe-Kağıthane Hattı'nı mayıs sonu gibi bitirmeyi hedefliyoruz. Gayrettepe'den havalimanını da inşallah önümüzdeki yıl içerisinde bitirmek hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kaydet
a- | +A

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Salgın sürecinde özellikle martla ekim arasında bütün dünya salgınla savaşırken biz tam 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık, sırf ulaştırma altyapısı için. Bunlar çok değerli rakamlar. Bütün tedbirlerimizi aldık, maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek şantiyelerimiz canla başla çalışıyorlar." açıklamasını yaptı.

Bakan Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Şantiyesi'nde incelemelerde bulunarak, Olimpiyat Stadyumu yakınındaki şantiyede bir açıklama yaptı.

Halkalı- İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 31,5 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Karaismailoğlu, hattın Halkalı Marmaray istasyonundan başladığını kaydetti.

Hattın Halkalı'nın ardından Küçükçekmece, Olimpiyat, Kayaşehir ve Arnavutköy'den geçerek İstanbul Havalimanı'na bağlandığını aktaran Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı bir metro hattından bahsediyoruz. 31,5 kilometre, uzun ve devasa bir proje kendi çapında. Tabii bu projeyi yalnız başına değerlendirmemek lazım. Projeye entegre olacak diğer metro hatlarımız var bizim. Yine İstanbul Havalimanı'ndan Gayrettepe'ye giden 37 kilometrelik metro hattımızda da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Gayrettepe-Kağıthane-Hasdal-Kemerburgaz-Göktürk istasyonlarına devam ederek İstanbul Havalimanı'nımıza ulaşan metro hattı, yine devamında bu şantiyesinde bulunduğumuz metro hattı ile birlikte Marmaray'a bağlanıyor. Yine bu Halkalı- İstanbul havalimanı Hattı'yla birlikte bizim Olimpiyat Stadı'nda İkitelli-Kirazlı Metro Hattı'yla, yine çalışmalarını devraldığımız Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'nden geçen Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'yla Kayaşehir istasyonunda entegre oluyor."

Hattın şu anda planlama aşamasında olan Vezneciler-Arnavutköy Metro Hattı ile Fenertepe istasyonunda entegre olacağını anlatan Karaismailoğlu, hattın devamında Kağıthane ve Gayrettepe'ye kadar uzanan yaklaşık 69 kilometrelik bir hat olduğunu söyledi.

- Gebze'den İstanbul Havalimanı'na kadar erişim sağlanacak

Karaismailoğlu, bakanlık olarak hattı İstanbul'a ve Türkiye'ye kazandıracak olmaktan gurur duyduklarını belirterek, Gebze'den Marmaray'a binen bir vatandaşın Halkalı'ya ulaştıktan sonra Halkalı-İstanbul Havalimanı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hatlarını kullanabileceğini söyledi.

Hattın hem İstanbul'un batı yakasından hem de doğu yakasından istanbul Havalimanı'na erişim imkanı sağlayacağını hatırlatan Karaismailoğlu, "Çok ince bir detayla çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı motive ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu metro hatları İstanbullularla ve ülkemizle buluşacaklar. Gayrettepe-Kağıthane Hattı'nı mayıs sonu gibi bitirmeyi hedefliyoruz. Gayrettepe'den havalimanını da inşallah önümüzdeki yıl içerisinde bitirmek hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

- "THY Avrupa'nın en çok uçuş yapan hava yollarında lider durumdaydı"

İstanbul Havalimanı'nın dünyanın en büyük havalimanlarından biri olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, mart ayında başlayan pandeminin uçuşları ve sivil havacılık sektörünü olumsuz etkilediğini hatırlattı.

Karaismailoğlu şöyle konuştu:

"Hava yollarında çok büyük bir durgunluk yaşandıktan sonra haziran itibarıyla hava yolları hareketlenmeye başladı. Tabii hareketlenme istenen düzeyde hızlı değil ama özellikle Türk Hava Yolları (THY) Avrupa'nın en çok uçuş yapan hava yollarında geçen ay lider durumdaydı. Ülkemizde uçak seyrüseferi bakımından Avrupa'da 4'üncü ülke olarak yine hava yolunun eski haline dönmesi için büyük bir çaba sarf ediyoruz.

Tabii bu salgın sürecinde İstanbul Havalimanı gibi büyük ve değerli bir havalimanının ne kadar daha değerli olduğunu ve yapımının ne kadar önemli olduğunu da hissettik. İstanbul Havalimanımız, özellikle bu salgın sürecindeki sosyal mesafe alanlarının oluşturulması ve bu sağlık kriterlerine uyulması bakımından önemli bir iş gördü. "

- "Yük hatlarımızla ilgili çalışmalarımız var"

Karaismailoğlu, hükümet ve bakanlık olarak önümüzdeki yıllarda demir yolu alanında büyük reformlar yapacaklarını ifade ederek, "Bir taraftan hızlı trenleri önemli bir şekilde ihalelerini yapıyoruz, ihalelerine başlayacağız. Hedefimiz 2023'e devasa bir demir yolu hattıyla girmek. Tabii bundan daha önemlisi olan bizim yük hatlarımızla ilgili çalışmalarımız var. Özellikle sanayi alanlarını demir yolu ağlarımıza bağlamak ve devamında limanlarımızı demir yolu ağlarına bağlamak." diye konuştu.

Demir yolu ağlarının gelişmesiyle sanayi sektörünün lojistik maliyetlerinin düşeceğini ifade eden Karaismailoğlu, 2002 yılına kadar yeterince önem verilmeyen demir yolu konusunda yoğun çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

- "Artık yarışa hazırız"

Bakan Karaismailoğlu, 9 yıl aradan sonra yarın düzenlenecek F1 yarışlarına hazır olduklarını belirterek, "Artık yarışa hazırız. Bütün gücümüzle, bütün desteğimizle Formula 1'e inşallah başarılı bir şekilde yarın İstanbul'da ev sahipliği yapacağız. 250'ye yakın yayın kuruluşu 2 milyar kişiye ulaşarak bunu canlı yayınlayacaklar. Hem ülkemiz hem de İstanbul'umuz için çok değerli bir yarışma." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin altyapısını modernize etmek için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kıbrıs'ta olacağını söyledi.

Pazartesi günü Aydın -Denizli Otoyolu'nun temel atma törenine katılacaklarını aktaran Adil Karaismailoğlu şöyle konuştu:

"Bu salgın sürecinde özellikle martla ekim arasında bütün dünya salgınla savaşırken biz tam 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık, sırf ulaştırma altyapısı için. Bunlar çok değerli rakamlar. Bütün tedbirlerimizi aldık, maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek şantiyelerimiz canla başla çalışıyorlar, çok büyük bir hareketlilik var. Hepsi vatandaşımızın, milletimizin daha konforlu, daha yüksek standartlarla çalışması ve yaşam kalitesini yükseltmek için. İnşallah bunlar hızla artarak devam edecek. Zaten güçlü altyapımız var, üzerine ekleyerek devam ediyoruz. Yine bu yatırımlarla ülkemiz lojistik süper güç olma yolunda ilerliyor. Atılımlarımız bir bir devam ediyor."

Bakan Karaismailoğlu konuşmasının ardından görevli personelle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör : ÖMER FARUK DİRLİK
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 14 Kasım, 2020 - 16:36
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Kötümser senaryo devreye girdi, altın ve gümüş baskı altında! Pazartesi uyarısı geldi
    Kötümser senaryo devreye girdi, altın ve gümüş bas...
    Kaydet
  • 2
    Tarihin en güçlü 'süper El Nino'su geliyor! Orhan Şen, Türkiye için korkutan senaryoyu anlattı
    Tarihin en güçlü 'süper El Nino'su geliyor! Orhan ...
    Kaydet
  • 3
    Altın mı Gümüş mü? İslam Memiş net konuştu!
    Altın mı Gümüş mü? İslam Memiş net konuştu!
    Kaydet
  • 4
    Hiçbir masrafı yok, günde 60 bin liralık topluyor! Kazandığı parayla ev, araba, arsa sahibi oldu
    Hiçbir masrafı yok, günde 60 bin liralık topluyor!...
    Kaydet
  • 5
    Trabzonspor’dan Beşiktaş’a bir transfer çalımı daha: Muçi’nin ardından bir diğer yıldızına da kancayı taktı
    Trabzon’dan Beşiktaş’a bir çalım daha: Muçi’nin ar...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Orta Koridor’un şifreleri: Türkiye küresel akışın yeni merkezi
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü ‘Mercedes Operasyonu’ndan Terörsüz Türkiye’ye / Bölüm 2
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Yüzleşme!
    Kaydet
  • Halime Gürbüz
    Halime Gürbüz Keyifler diliyorum…
    Kaydet
  • Ömer Ekinci
    Ömer Ekinci Çakar ve polis koruması sorunu
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • KAZANDIRAN VE KAYBETTİRENLER!
    KAZANDIRAN VE KAYBETTİRENLER!
    Kaydet
  • BORSADA 10 HAFTANIN EN KÖTÜSÜ!
    BORSADA 10 HAFTANIN EN KÖTÜSÜ!
    Kaydet
  • ALTINDA UMUTLAR TÜKENİYOR MU?
    ALTINDA UMUTLAR TÜKENİYOR MU?
    Kaydet
  • Tarihin en güçlü 'süper El Nino'su geliyor! Orhan Şen, Türkiye için korkutan senaryoyu anlattı
    Tarihin en güçlü 'süper El Nino'su geliyor! Orhan Şen, Türkiye için korkutan senaryoyu anlattı
    Kaydet
  • Aynı ilçe, iki farklı hayat tarzı! İstanbul'da dikkat çeken görüntü
    Aynı ilçe, iki farklı hayat tarzı! İstanbul'da dikkat çeken görüntü
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
İlhan Palut'tan bahis çıkışı
İlhan Palut'tan bahis çıkışı
Kaydet
Aksaray'da facia! Sağ girdiler ölü çıktılar, hepsi de akraba
Sağ girdiler ölü çıktılar, hepsi de akraba!
Kaydet
Santos-Coritiba maçında skandal olay: Neymar deliye döndü!
Santos-Coritiba maçında skandal olay: Neymar deliye döndü!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası