Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Soylu tarih verdi; "Terör örgütünün adı silinecek"
Gündem

Bakan Soylu tarih verdi; "Terör örgütünün adı silinecek"

Son Güncelleme: 23 Nisan, 2022 - 21:37
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bakan Soylu tarih verdi;
Fotoğraf BaşlığıBakan Soylu tarih verdi; "Terör örgütünün adi silinecek"

Bakan Soylu tarih vererek açıkladı; 'Bu ülkede terör örgütünün, etrafımızdaki coğrafyada terör örgütünün adını andırmayacak, içerde de dışarda da onu tamamen silecek bir anlayışı başlatıyoruz.'

Kaydet
a- | +A

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarih vererek terörün tamamen silineceğine yönelik anlayışın başlatıldığını açıkladı. Bakan Soylu, "Cumhuriyetimizin 100. yılı 29 Ekim 2023 tarihinde, bir kardeşiniz olarak söylüyorum, Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak söylüyorum, bu ülkede terör örgütünün, etrafımızdaki coğrafyada terör örgütünün adını andırmayacak, içerde de dışarda da onu tamamen silecek bir anlayışı başlatıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 Ağustos 2021 tarihindeki sel felaketinden en çok etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde vatandaşlarla iftar yemeğinde buluşturdu. İftar programının ardından vatandaşlara seslenen Bakan Soylu önemlli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en büyük afetlerden birisinin 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi olduğunu belirten Bakan Soylu, “Burada yaşadığımız belki tarihimizdeki en büyük sel felaketinin yaralarını birlikte sardık. Aramıza nifak sokmadık, birlikte adım attık, Allah sizlerden razı olsun, ferasetinizle, aklıselimliğinizle, metanetinizle, devletimize olan itimadınızla bu afetin altından birlikte kalktık. Kolay değildi, sevdiklerimizi kaybettik. Rabbim hepsine rahmet eylesin. Bazı görüntüler insanları yaraladı. Her gün gezdiğimiz, cadde, sokakları, şu meydanının 3-5 metre toprakla kaplandığını gördük. Evleriniz, işyerleriniz, eşyalarınız, arabalarınız kullanılamaz hale geldi. Bin bir emekle büyüttüğünüz ağaçlarınız, fidanlarınız, belki bostanlarınız, saksıdaki çiçekleriniz yok oldu. Ama sabrettiniz, devletinize güvendiniz. Giden canı geri getirmek elbette ki Cenab-ı Allah’a mahsustur. Ama diğerlerini el birliğiyle devletimizin gücüyle, AFAD’dan Kızılay’a kadar, sivil toplum kuruluşlarımıza kadar burada temizlik ve arama kurtarmada görev yapan jandarmadan emniyete, denizde arama yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimize kadar Türkiye’nin dört bir yanından gelen valilerimize, il özel idarelerimizden belediye ekiplerimize kadar herkesin gayreti ile 7 günde 5 metre çamuru kaldırarak bu sokakları temizledik. Çamur ve toprakla kaplanmış bodrum katlarını, bazı binaların birinci katlarını temizledik. Çarşıdaki dükkanları açtık. 20 günde hayatı biraz normale döndürmeye çalıştık. Aynısını Sinop’ta, Bartın’da yaşadık ve aynı sıkıntıları yaşayınca aynı zaman dilimi içerisinde onları da hayatın normaline döndürmek için çaba sarf ettik” dedi.

SEL FELAKETİ İÇİN GÖNDERİLEN YARDIMLARIN TOPLAMI 647 MİLYON

Sel bölgesinde yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Soylu “Her meseleyi düzgün bir organizasyonla, hiçbir şeyin eksikliğini vatandaşlarımıza hissettirmeden başardık. 72 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşımızın kayıp olduğu Kastamonu ilimizdeki sel afetinde ilk andan itibaren 548 çadırdan oluşan çadır kentler kurduk, 75 yaşam konteyneri ve her türlü 63 adet de işleri devam ettirmek için konteynerler kurduk. Arama- kurtarma, temizlik çalışmaları devam ederken vatandaşlarımızın acil barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Konut yapımları hariç, sel afeti için gönderilen nakli yardımların toplamı 647 milyondur. İhalesi gerçekleştirilen bin 64 konut var, maliyeti 881 milyon 770 bin liradır. Bartın ilinde 34 milyon 550 bin, Sinop ilimizde ise toplam 176 milyon nakdi ödenek kullandık. Sinop’ta 79 konut, 56 iş yerinin yapımına, Bartın’da 20 köy konutunun ihalesini yaptık. Onunda inşaatına en kısa sürede başlayacağız” şeklinde konuştu.


“Kastamonu, Bartın ve Sinop illerimizde yaşadığımız bu afet tarihimizde gördüğümüz en büyük afetlerden birisidir” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Soylu, “Hepiniz şahitsiniz, bütün afet süresince, bütün arkadaşlarımızla hep birlikteydik. Hiçbir vatandaşımız kendisini çaresiz hissetmesin, yalnız hissetmesin diye bütün arkadaşlarımız büyük çaba gösterdi. Allah’a çok şükür, ‘nerede bu devlet’ denildiğini duymadık. Ama konuştuğumuz her vatandaşımızdan ‘Allah devletimizden razı olsun’ cümlesini defalarca duyduk. Bu netice kendiliğinden oluşmuş bir netice değildir. Bu ilkenin 21. yüzyılın başından itibaren ortaya koyduğu, kalkınmanın, gelişmenin neticesidir. Biz bu noktaya hangi seviyelerden geldiğimizi biliyoruz. Eskiden afetlerde vatandaşına çadır veremeyen, battaniye veremeyen bu ülkenin yaşadığı onca güvenlik sorununa, arka arkaya maruz kaldığı afetlere rağmen nasıl işler başardığını hep birlikte gördük” ifadelerini kullandı.

TARİH VEREREK AÇIKLADI

“Şu anda Pençe-Kilit Operasyonunu sınırlarımızın dışında, eren Abluka operasyonlarımızı da sınırlarımızın içerisinde eş anlı ve eş güdümlü gerçekleştiriyoruz. Hepinizin huzurunda söylüyorum; ahdımız var, andımız var. Çocuklarımız bir gün 23 Nisan Bayramı’nın mutluluğunu yaşıyorlar, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı 29 Ekim 2023 tarihinde, bir kardeşiniz olarak söylüyorum, Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak söylüyorum, bu ülkede terör örgütünün, etrafımızdaki coğrafyada, terör örgütünün adını andırmayacak, içerde de dışarda da onu tamamen silecek bir anlayışı başlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız dedi ki, ‘Kandil’i de başlarına yıkacağız, Suriye’deki terör yuvalarını da başlarına yıkacağız.’ Geliyor gelmekte olan, bunları perişan edeceğiz. Bizden sonraki nesiller terör örgütü görmeyecekler, isim bilmeyecekler; huzur, kardeşlik, yükselme, zenginlik, büyük ve güçlü Türkiye bilecekler. Çok sıkıntı çektik, çok maliyet ödedik, çok evlatlarımızı ay-yıldızlı bayraklarla toprağa gönderdik. İnşallah öyle bir darbe vuracağız ki bellerini doğrultamayacaklar. Onun için dualarınızı bekliyoruz” dedi.

Türkiye'nin yaşadığı sorunları Avrupa ve Amerika'dan önce atlatacağını vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Zorluklarımız olabilir, sıkıntılarınız olabilir Bunu da bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Avrupa, Amerika ve dünya sıkıntı çekecek, çekmeye devam edecek, Türkiye Tayyip Erdoğan sayesinde sıkıntılarını onlardan çok daha çabuk bitirecek bir ülke olacak” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Soylu duyurdu: Eren Abluka-2 Operasyonu
HABER
Bakan Soylu duyurdu: Eren Abluka-2 Operasyonu'nda 4 PKK'lı terörist öldürüldü

BAKMADAN GEÇME
Bakan Soylu
HABER
Bakan Soylu'dan Semra Güzel tepkisi: Bunu TBMM'ye kim soktu?

BAKMADAN GEÇME
Bakan Soylu: PKK
HABER
Bakan Soylu: PKK'nın 150 militanı kaldı

Editör: SEVDA ALTUNBAS
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 23 Nisan, 2022 - 21:37
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Özgür Özel mezarı başında rakı içmişti! Kamer Genç'in avukatından
    Genç'in avukatından Özel'in rakı görüntülerine tep...
    Kaydet
  • 2
    Faiz düştükçe bu fonlar kazandırdı! Aylık getiriler, mevduat faizini 3’e katladı
    Faiz düştükçe bu fonlar kazandırdı! Aylık getirile...
    Kaydet
  • 3
    NYT deprem korkusunu alevlendirdi, Üşümezsoy'dan tepki gecikmedi
    NYT deprem korkusunu alevlendirdi, Üşümezsoy'dan t...
    Kaydet
  • 4
    Alman basını itiraf etti: Avrupa ülkeleri Türkiye’nin yeşil pasaportuna dokunmaya cesaret edemiyor
    Alman basınından yeşil pasaport itirafı! "Türkiye'...
    Kaydet
  • 5
    Gezegendeki her bina artık üç boyutlu haritada: Evinizi de bulabilirsiniz! (Global Building Atlas nasıl kullanır?)
    Gezegendeki her bina artık üç boyutlu haritada: Ev...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Tertemiz ülke! Bal dök yala: Malezya
    Kaydet
  • Ünal Bolat
    Ünal Bolat Ustanın mesleğine saygısı
    Kaydet
  • Osman Ünlü
    Osman Ünlü Ney de, bir çalgı aletidir!
    Kaydet
  • Vehbi Tülek
    Vehbi Tülek Allahü teâlâ evliyâya bazı sırlar verir!..
    Kaydet
  • Abdüllatif Uyan
    Abdüllatif Uyan "Sen Allah’ı bilir misin?"
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Kuryeye çarptı arkasına bile bakmadan kaçtı! Ölüm anı kamerada
    Kuryeye çarptı arkasına bile bakmadan kaçtı! Ölüm anı kamerada
    Kaydet
  • Her gün değiştirmek sandığınızdan daha önemli! Kirli çorapların barındırdığı gizli tehlike: 9 milyon bakteri...
    Her gün değiştirmek sandığınızdan daha önemli! Kirli çorapların barındırdığı gizli tehlike: 9 milyon bakteri...
    Kaydet
  • Türkiye otomotiv sektöründe rekora doymuyor
    Türkiye otomotiv sektöründe rekora doymuyor
    Kaydet
  • Hatay'da deprem paniği! Korkuyla dışarı kaçtılar o anlar kamerada
    Hatay'da deprem paniği! Korkuyla dışarı kaçtılar o anlar kamerada
    Kaydet
  • Eksi 15 dereceyi gördüler! Dereler dondu
    Eksi 15 dereceyi gördüler! Dereler dondu
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
MasterChef dokunulmazlık oyunu kim kazandı? 16 Aralık eleme adayı netleşti
MasterChef dokunulmazlık oyunu kim kazandı?
Kaydet
Az önce deprem nerede oldu son dakika? AFAD ve Kandilli Rasathanesi deprem listesi (İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa)
Az önce deprem nerede oldu son dakika?
Kaydet
Fenerbahçe Beko'nun galibiyet serisi sona erdi
Fenerbahçe'nin galibiyet serisi sona erdi
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası