Bakan Soylu'dan 'kaset' iddiası! 'Kılıçdaroğlu benden talep etti' diyerek açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesini değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun kendi milletvekilinin kaseti için kendisine ricada bulunduğunu iddia eden Soylu, "Biz insanlık, adamlık yaptık, gittik Kıbrıs'ta yakaladık, kasetleri aldık sakladık" dedi.

Son dakika haberi: 14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala siyasetin ana gündemi Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu. İnce'nin çekilme gerekçeleri ve Millet İttifakı'na katılıp katılmayacağı tartışma konusu olurken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çok konuşulacak bir iddia geldi.

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İstanbul Eyüpsultan'da 81 ilin sivil toplum kuruluşları yetkilileriyle bir araya geldi. Altılı masayı eleştiren Bakan Soylu, "Koltuk heveslerini bir masada topladılar. Onları uzaktan kumandalı oyuncak gibi yönlendiriyorlar. Herkes bir anket açıklıyor. Adayların istifası üzerinden oy kayması hesaplaması yapıyorlar" dedi.

"MASA FOS ÇIKMIŞTIR"

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; "Kimse kusura bakmasın, altılı, yedili masa fos çıkmıştır" diyen Soylu, "Yedili masa Amerika'nın bir ölü yatırımı olarak ortaya çıkacaktır. Beklentiyi karşılayamamıştır. Tıpkı Batı’nın PKK yatırımı gibi ölü yatırımdır, yanlış yatırımdır. Bütün kifayetsiz muhterisleri bir masaya toplayıp, HDP’yi yönetmeye, burada bir terör koridoruna ulaşmayı istediler" ifadelerini kullandı.

"OYLARA ÇÖKMEYE ÇALIŞAN BİR ANLAYIŞ..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Bakan Soylu, "Bir FETÖ operasyonuyla beraber Türkiye’de eski günleri hatırlatan, insanlara suikast itibarı yapan ve o suikastı yaparken de, 'Biz zamanında beraber çalışmıştık, bu ayıp olur' diye düşünmeyen, FETÖ’nün kucağına oturan ve Amerika’nın yönlendirdiği bütün eylemleri kendine maharet yapan bir algı işini ve oradaki oylara çökmeye çalışan anlayışı yeniden görüyoruz" şeklinde konuştu.

ÇOK KONUŞULACAK 'KASET' İDDİASI

Açıklamalarının devamında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine değinen Bakan Soylu, gündem olacak bir iddiada bulundu. Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Kirli bir takım oyunlarla, ahlaksız ve rezil oyunlarla, terbiyesiz, ahlaksız Kılıçdaroğlu, bana kendi milletvekilinin kasetini 'Ne olursun Süleyman Soylu bunu bul' ve o milletvekilinin kasetini -bunu söylemeyecektim ama söyleyeceğim- biz insanlık, adamlık yaptık, gittik Kıbrıs'ta yakaladık, kasetleri aldık sakladık. Bugüne kadar kendi milletvekilinin kaseti çıkmadı. Sen ne edepsiz bir adamsın ki FETÖ ile iş birliği yapıyorsun da insanların kasetini ortaya koyuyorsun? Ne edepsiz bir insansın! Biz namuslu insanlarız, aile bağının ne olduğunu biliyoruz. Montaj kasetlerle insanlara itibar suikastı yapabilecek bir anlayışı ortaya koyuyorsun” ifadelerini kullandı. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...