Bakan’ın nafaka sözleri mağdurları umutlandırdı

- Güncelleme:
Bakan’ın nafaka sözleri mağdurları umutlandırdı

Gündem Haberleri

Aile Bakanı’nın süresiz nafakanın adil olmadığına yönelik açıklaması yıllardır bu konuda mücadele edenleri umutlandırdı.

ESMA ALTIN'IN HABERİ  - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın süresiz nafakanın adil olmadığına yönelik açıklaması yıllardır bu konuda mücadele eden ‘süresiz nafaka mağdurları’nı umutlandırdı.

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucusu İlhan Ergincan, ilk defa bir Aile Bakanının, süresiz nafakanın adil olmadığını dile getirmesinin, sayıları 5 milyonu bulan mağdurları ve ailelerini çok mutlu ettiğini söyledi. Ergincan “Bu konuda şu an hem Adalet hem de Aile Bakanı’nın ortak görüşte olması bizim için bir umut oldu. Bu açıdan çok mutluyuz. Tabii söylemin yanında burada önemli olan eyleme geçirilmesi. Meclis açıldığı zaman bu konunun öncelikler arasında yer alarak bir an önce yasalaşmasını arzu ediyoruz” dedi. Bakan’ın açıklamasına bazı kesimlerden tepki geldiğini de söyleyen Ergincan “Tepki gösterenler genellikle aile yapısını tehdit ederek ‘Aile yok olsun’ diye çalışmalar yapan feminist ve LGBT gibi azgın kesimler” diye konuştu.

Süresiz nafaka gibi bir uygulamanın kabul edilebilir olmadığını belirten İlhan Ergincan “35 yıldır nafaka zulmü ile boğuşulan ve bir ay ödenmediği zaman 3 aylık tazyik hapislerine maruz kalarak insan haklarına aykırı hayat sürülmesine neden olan bu adaletsizliğin, Sayın Aile Bakanı’mız ile son bulacağına olan inancımız tam” ifadelerini kullandı.

Yasada yer alan ‘süresiz’ ifadesinin sıkıntılı olduğunun altını çizen Ergincan, değişikliğe buradan başlanması gerektiğini savunarak “Bir gün dahi evli kalsanız ömür boyu nafaka ödemenize hükmeden insan haklarına aykırı yasanın süreli hâle getirilmesi gerekiyor. Kadınları korumak istiyorsak kadınlarımıza boşanma sonrası kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak eğitim ve iş imkânları sunulmalı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...