Bakanlar Moskova'da toplandı: Türkiye-Suriye ilişkilerinde normalleşme adımları

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakanlar Moskova'da toplandı: Türkiye-Suriye ilişkilerinde normalleşme adımları

GÜNDEM Haberleri

Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkiye-Rusya-Suriye-İran dörtlü toplantısı yapıldı. Kritik toplantı sonrası yapılan bildiride, "Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi alanında atılabilecek somut adımlar ve Suriye topraklarında her şekliyle terör örgütleri ve tüm aşırılıkçı gruplarla mücadele konuları ele alınmıştır" dendi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas, İran Savunma Bakanı Muhammad Reza Aştiyani ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile diğer üç ülkenin istihbarat başkanları, Rusya'nın başkenti Moskova'da dörtlü toplantı gerçekleştirdi.

Görüşme Rusya Savunma Bakanlığı binasında yapıldı.

TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİNİN NORMALLEŞTİRİLMESİ MASADAYDI

Suriye’deki güvenlik durumunun güçlendirilmesi, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi alanında atılabilecek somut adımlar ve Suriye topraklarında her şekliyle terör örgütleri ve tüm aşırılıkçı gruplarla mücadele konuları önemli başlıklar arasındaydı.

Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını teyit eden taraflar, Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmelerine yönelik çabaların yoğunlaştırılması konusunda da fikir alışverişinde bulundular.

Bakanlar Moskova'da toplandı: Türkiye-Suriye ilişkilerinde normalleşme adımları

BÖLGESEL İSTİKRAR ÜZERİNDE DURULDU

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, “Yapıcı havada geçen toplantı sonucunda, Suriye’de ve bir bütün olarak bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için dörtlü formattaki toplantıların devamının önemi vurgulanmıştır” dendi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise, “Türkiye ve Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi ele alındı. Taraflar, Suriyeli mültecilerin anavatanlarına bir an önce dönmeleri için çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini tekrarladı" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...