Baykar'dan hard disk çalan stajyer tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Baykar'dan hard disk çalan stajyer tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerli silah projesini satmaya çalışırken suçüstü yakalanan eski MKEK Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi skandalının ardından yıllar sonra benzer bir hadise yaşandı.

Baykar’ın İHA fabrikasında 2 ay önce bilgi teknolojileri bölümünde staja başlayan Ahmet Anıl Ç., fabrikadan çıkacağı sırada yapılan kontrollerde üzerinden şirkete ait 4 adet hard disk bulundu. Bunun üzerine polise haber verildi. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelinin söz konusu hard diskleri ne yapacağını araştıran ekipler, yaptıkları araştırmada şüpheli veya ailesinin herhangi bir terör kaydı bulunmadığını ancak şüphelinin ev ve iş yerinden hırsızlık suçundan kaydı olduğu tespit edildi.

SATMAK İÇİN ÇALMIŞ!

2017 yılında bir kafeden dizüstü bilgisayar çalan şüphelinin söz konusu hard diskleri de satmak üzere çaldığını itiraf ettiği, disklerin içinde herhangi bir bilgi ya da belge olup olmadığından haberinin olmadığını söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan Ahmet Anıl Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...