Belediye başkanı tatile giden Buca'da yeni kriz! İşçiler greve başladı
İşçiler grevdeyken, belediye başkanı tatile giden İzmir Buca'da yeni bir grev dalgası başladı. CHP'li Buca Belediyesi'nde çalışan 1886 işçi, fazla mesai ücreti ve yan haklar gibi alacakları ödenmediği için iş bıraktı. Eylemde konuşan Genel-İş Sendikası İzmir 6 No'lu Şube Başkanı Değer Yıldız, "Bugün 'Buca Belediyesinde çalışıyorum' dediğiniz için Buca halkı ya da Buca'daki ev sahipleri, size artık ev vermiyor. Marketler, artık size borçla, veresiye herhangi bir eşya vermiyor, bu haldeyiz." dedi.
İzmir'de Buca Belediyesi'nde sular durulmuyor. Belediye bünyesinde çalışan 1886 işçi, fazla mesai ücreti ve yan haklar gibi alacakları ödenmediği gerekçesiyle iş bırakma eylemine başladı. Belediye önünde toplanan işçiler, "Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz", "Bize ekmek yoksa size huzur yok" sloganları attı.
İŞÇİLER İŞ BIRAKTI
Genel-İş Sendikası İzmir 6 No'lu Şube Başkanı Değer Yıldız, gazetecilere belediye yönetiminin daha önce sendikadan zaman istediğini, yeterli zamanı verdiklerini söyledi. Verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden Yıldız, bugünden itibaren iş bırakma eylemi başlattıklarını dile getirdi.
"İŞÇİNİN ALACAKLARI ZAMANINDA ÖDENSİN"
Yıldız, işçilerin işlere gelirken, eve giderken yol parası bulamadıklarını belirterek, "İşçiler, evine ekmek götüremiyor. Hepsinin dünya kadar borcu var, hepsi hacizlik. Alacaklarının ödenmediği yerde işçinin çalışmasını beklemek ancak akıl tutulması olur. Biz, Buca halkına verdiğimiz hizmeti aksattığımız için zaten şu anda sıkıntı yaşıyoruz, üzülüyoruz. Bizim tek derdimiz, işçinin alacakları zamanında ödensin." diye konuştu.
"MECLİSİ ACİL TOPLASINLAR"
İşçilerin kişi başı alacakları ücretin 60-70 bin lira civarında olduğunu anlatan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu ücret, birileri için az görünebilir ama buradaki işçi için yaşam sebebi. Çoğu ev kirasını ödeyemiyor. Bugün 'Buca Belediyesi'nde çalışıyorum.' dediğiniz için Buca halkı ya da Buca'daki ev sahipleri, size artık ev vermiyor. Marketler, artık size borçla, veresiye herhangi bir eşya vermiyor, bu haldeyiz. Meclisi acil toplasınlar, bir araya gelsinler. Kredi ile ilgili gereken görüşmeleri yapsınlar."
İŞÇİLER GREV YAPARKEN TATİLE GİTMİŞTİ
Öte yandan işçilerin, maaş alamadıkları için sık sık greve gittiği ilçede Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın, sanatçı sevgilisi Sevcan Orhan'la Tayland'a gitmesi tepki çekmişti. Phuket Adası'nda geçtiğimiz aylarda tatil yapan Duman, günler sonra yaptığı açıklamada, "Çok önceden planlanmış kısa bir mola için birkaç günlüğüne tatile çıktım. Bunun gizlenecek, saklanacak bir tarafı yok, tamamen insani bir durumdur." demişti.
