Çanakkale'de yangın sürüyor! Çan yolu ulaşıma kapatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çanakkale'de yangın sürüyor! Çan yolu ulaşıma kapatıldı

GÜNDEM Haberleri

Çanakkale Kızılkeçeli köyündeki yangın devam ediyor. Alevlere havadan ve karadan müdahalede bulunuluyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgedeki 8 köyün yangından etkilendiğini, bazı vatandaşların tahliye edildiğini açıkladı. Yangın sebebiyle Çanakkale-Çan kara yolu kapatıldı.

Çanakkale Kızılkeçeli köyünde pazar günü başlayan orman yangını hala sönmedi. Alevlere 15 helikopter, 6 uçak, 109 arazöz, 14 iş makinesi ve 543 personelle müdahale edilirken öğlene doğru şiddetini arttıran rüzgar sebebiyle yangın Çanakkale-Çan kara yoluna ulaştı. Bunun ardından yol ulaşıma kapatıldı.

"ALEVLERE 10 DAKİKADA MÜDAHALE EDİLDİ" 

Bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğünün keşif uçağı 'Otağ' ile havadan incelemede bulundu. Daha sonra açıklama yapan Yumaklı, yangının 16.31'de çıktığını, ekiplerin 16.41'de ilk müdahaleyi yaptığını söyledi. 

Çanakkale'de yangın sürüyor! Çan yolu ulaşıma kapatıldı

"8 KÖY YANGINDAN ETKİLENDİ"

Alevleri bugün 14.00 ila 14.30 gibi kontrol aldıklarını düşündükleri anda saatte 70 kilometre esen rüzgarın ekiplere engel olduğunu dile getiren Bakan Yumaklı "Çevrelenen alanlar aniden yanmaya başladı. Yangından 8 köy etkilendi. Bunlar Kızılkeçili, Kemel, Dörtyol, Yapıldak, Musaköy, Yukarı Okçular, Kurşunlu ve Işıklar köyleri. Bazı yerlerdeki vatandaşlarımız tahliye ettik" dedi.

Çanakkale'de yangın sürüyor! Çan yolu ulaşıma kapatıldı

"CAN KAYBI YOK"

Yangının çok geniş bir alanda olduğunu dile getiren Yumaklı "Sadece orman değil, tarım alanları, köyler de yangının güzergahında. Şu an tek tesellimiz can kaybı ve yaralananın olmaması. Sadece dumandan etkilenenler var" ifadelerini kullandı.

Çanakkale'de yangın sürüyor! Çan yolu ulaşıma kapatıldı

"SÜRÜCÜLER BİGA YOLUNU KULLANSIN"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale-Çan yolunun kapalı olmasına ilşikin ise "Biga üzerinden Çanakkale'ye ulaşım sağlanabilir. Burada Valilik, AFAD, vekiller, bunun dışında tüm yerel unsurlar, kamu kurum ve kuruluşları büyük bir dayanışma içindeler. Şu ana kadar çok ciddi bir senkronizasyonla çalışıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...