Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Rusya" çıkışlarını eleştirdi: Bu ülkeye haksızlıktır

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Rusya" çıkışlarını eleştirdi: Bu ülkeye haksızlıktır

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin iç ve dış gündemine ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rusya ile ilgili çıkışlarına değinen Çavuşoğlu, "bu ülkeye haksızlıktır" ifadesini kullandı.

Türkiye bu Pazar günü sandık başına gitmeye hazırlanırken seçim heyecanı ve atmosferi tüm ülkeyi sarmış durumda.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye’nin gündemine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

CNN Türk kanalında katıldığı bir programda konuşan Çavuşoğlu seçim süreci ve Türk dış politikası ile ilgili çarpıcı yorumlar yaptı.

Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun

KILIÇDAROĞLU'NUN RUSYA ÇIKIŞLARINA TEPKİ

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rusya ile ilgili dile getirdiği iddialara değinen Çavuşoğlu, “Rusya karışıyor gibi Kılıçdaroğlu'nun sözleri önceden şaibe varmış gibi aktarması bu ülkeye haksızlıktır. Türkiye'de seçimler her zaman şeffaf olmuştur. Ülkenin imajı bakımından seçimlerin demokratik şeffaf şekilde geçmesinin faydası var” yorumlarında bulundu.

Türkiye’nin her zamankinden daha fazla istikrara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı, “Şeffaf olacak kararı halkımız verecek. Biz seçimlere kimsenin karışmasına izin vermeyiz. Seçimlere karışmak ve herhangi bir tarafın kazanmasını istemek ayrı şeyler. Biz de farklı seçimlerde şu isim kazansa Türkiye için daha iyi olur diyebiliriz ancak seçimlere müdahale etmeyiz, şu isme oy verin demiyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun

"KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI TURİZMİ ETKİLEDİ"

Kılıçdaroğlu’nun Rusya’ya yönelik “yaptırım” söylemlerini de eleştiren Çavuşoğlu, “Bu sene ilk 3 aya baktığımız zaman tarihimizin rekorunu kırdık Türkiye olarak. Antalya da tabi buna en önemli katkıyı sağlayan ilimiz oldu. Mayıs ayında bir azalma oldu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Rusya'ya yaptırım uygulayacağız' sözleri etkiledi. Turistler biraz Dubai ve Mısır gibi farklı yerlere kaydı” yorumunu yaptı.

Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun

"FETÖ YÖNTEMLERİNİN SİYASETE DÖNMESİ YANLIŞ"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharram İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi sürecine de değinen Çavuşoğlu, “Çok üzüldüm. Gerçekten açıklamasını duyunca, '45 yılda yaşamadığımı 45 günde çektim' demesine çok üzüldüm. Yüreğimi sızlattı. Bizim de partiden ayrılan oldu. Ancak tehdit şantaj doğru bir şey değil. FETÖ yöntemlerinin siyasete dönmesi yanlış” dedi.

Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun

"ALTILI MASA BELGELERİ BATIYA GİTTİ"

Türkiye’deki seçimlere Batılı ülkelerin gösterdiği yoğun ilgi ve manipülasyon çabalarına dikkat çeken Çavuşoğlu, “6'lı masadan çıkan belgeler Batılı ülkelere gitti. Bazı ülkelerden basın aynı manşetleri atmaya başladı, Erdoğan gitmelidir diye. Bunun aynı merkezden yönlendirildiğini görüyoruz. Buna muhalefet de karşı çıkmalı, bizim seçimlerimize karışmayın demeli” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun

SURİYE İLE NORMALLEŞME ADIMLARI

Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme adımlarının sorulması üzerine Çavuşoğlu, “Güvenli bölgeler oluşturulduktan sonra 550 bin Suriyeli geri döndü. Temel ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Göçmenlerin dönüşü için BM'de rol oynamalı. Esad yönetiminin iş birliği önemli. Liderler görüşmesinin çalışmaları bitmeli. Suriye'nin yeniden yapılanmasında biz fırsatçılık olarak bakmıyoruz ancak avantajlarımız var” cevabını verdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...