Çavuşoğlu Batı medyasının rahatsızlığının sebeplerini açıkladı: Anket sonuçları mesajı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çavuşoğlu Batı medyasının rahatsızlığının sebeplerini açıkladı: Anket sonuçları mesajı

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Batılı medya ve basın kuruluşlarının son dönemde Türkiye’yi hedef aldığını belirten Çavuşoğlu, duydukları rahatsızlıkların sebeplerini teker teker açıkladı. Çavuşoğlu’nun yaptığı anket vurgusu dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaklaşan seçimler ve Batı dünyasının Türkiye hakkındaki ifadeleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

A Haber’e konuşan Çavuşoğlu Batı medyasında son dönemlerde ortaya çıkan kapaklarla ilgili konuştu ve 'Erdoğan gitmelidir' manşetlerinin bir sebebi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin genel anlamda daha bağımsız ve daha özgür olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Batı ittifaklarının içindeyiz ancak kendi çıkarlarımız konusunda kimsenin yardımcı olmadığını gördük. Farklı sınamalarda bunları gördük. Dolayısıyla Türkiye savunma sanayisinde daha bağımsız. Dış politikada ve politika oluşturmada daha bağımsız. Dolayısıyla Türkiye'den rahatsız olanların olduğunu biliyoruz” dedi.

Çavuşoğlu Batı medyasının rahatsızlığının sebeplerini açıkladı: Anket sonuçları mesajı

"KILIÇDAROĞLU BATI'YA MESAJ VERİYOR"

Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Batı medyası tarafından yere göğe sığdırılamamasının bir nedeni olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Karabağ zaferinden rahatsızlar mesela, Doğu Akdeniz'de kendi çıkarlarımızı korumamızdan çok rahatsızlar. Artık Kıbrıs'ta bir federasyon devleti müzakere etmeyeceğiz. İki devletli çözüm istediğimiz için bundan rahatsızlar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Batı medyasına verdiği demeçlere de değinen Dışişleri Bakanı, “Kılıçdaroğlu Batı'ya sizin adamınızım mesajı verdi' dedi.

Çavuşoğlu Batı medyasının rahatsızlığının sebeplerini açıkladı: Anket sonuçları mesajı

"CUMHURBAŞKANIMIZIN OYUNUN ARTTIĞINI GÖRDÜLER"

Batılı medya kuruluşlarının sürekli anket yaptırdıklarını ve gördükleri sonuçlar karşısında rahatsız olduklarını vurgulayan Çavuşoğlu, “Her geçen gün Cumhurbaşkanımızın oyu daha da artıyor. İstanbul, Ankara, İzmir mitinglerini görünce bunlar anketler ile de örtüşünce paniklediler. Dediler ne yapabiliriz?” diyerek sözlerine devam etti.

Çavuşoğlu, “Aslınca çok akılsızca yapıyorlar. Bunlar Türk milletini tanımıyorlar. Başka partilere oy veren vatandaşlarımız için de geçerli, kendi içimizde kavga ederiz ancak dışarıdan herhangi bir düşüncenin empoze edilmesinden rahatsızlık duyarız. Bağımsızlık bizim karakterimizdir” ifadeleriyle Batılı medya kuruluşlarını eleştirdi.

Kaynak: A Haber

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...