Cezaevine dönmediler: 9 bin mahkum kayıp

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
- Güncelleme:
Cezaevine dönmediler: 9 bin mahkum kayıp

GÜNDEM Haberleri  / Yeni Şafak

Koronavirüs iznine çıkan 9 bin 56 hüküm cezaevine geri dönmedi. 15 Ağustos’ta teslim olması gereken mahkumlar için yakalama kararı çıkartıldı. Açık cezaevi mahkumları yakalanmaları halinde kapalı cezaevlerine konulacak.

Covid-19 salgını nedeniyle izne çıkarılan 19 bin 159 mahkumdan 9 bin 56 hükümlü tekrar cezaevine dönmedi. Mahkumlar yakalanmaları halinde kapalı cezaevine gönderilecek. Salgın izninden 15 Ağustos’ta dönmeleri gereken mahkumların yüzde 47’si bu süre içinde cezaevine dönmedi. Yeni Şafak’ın haberine göre açık cezaevlerine dönmeyen mahkumlar için yakalama kararı çıkartılacak.

COVİD-19 İZNİNDEN DÖNMEDİLER

Yapılan düzenlemeye göre Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar tekrar cezaevine dönmüyor. Ancak denetimli serbestlik tedbiri süresi 5 yıldan fazla olanlar bu kapsamda değildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...