CHP, maden faciasının yaşandığı İliç'e heyet gönderiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
CHP, maden faciasının yaşandığı İliç'e heyet gönderiyor

Gündem Haberleri  / Ajanslar

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi. Korkutan görüntülerin ardından ekipler seferber oldu, toplam 400 kişiyle arama kurtarma çalışmaları başladı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 667 çalışandan 9'una ulaşılamadığını açıkladı. CHP lideri Özgür Özel ise facianın yaşandığı bölgeye heyet gönderileceğini duyurdu.

Erzincan'ın İliç ilçesinde, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde büyük bir toprak kayması meydana geldi. Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi, siyasilerden açıklamalar peş peşe geldi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "667 çalışandan 9'una ulaşılamıyor, 400 kişiyle arama yapılıyor" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ise felaketi 'dehşet' ile takip ettiklerini belirtirken parti heyetinin bölgeye hareket ettiğini duyurdu.

Sosyal medyadan açıklama yapan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Erzincan İliç'te altın madeninde yaşanan felaketi kaygıyla ve dehşetle takip ediyoruz. Genel Başkan Yardımcılarımız Deniz Yavuzyılmaz, Gamze Taşcıer, Milletvekillerimiz Mustafa Sarıgül, Müzeyyen Şevkin ve PM üyemiz Baran Bozoğlu'dan oluşan parti heyetimiz bölgeye hareket etti. Göçük altında bulunan madencilerimize salimen ulaşılması tek temennimizdir."

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Anagold Madencilik, toprak kayması sonucu acil durum planını devreye aldıklarını bildirerek şu açıklamayı yapmıştı:

"Meydana gelen kaymadan duyduğumuz büyük üzüntüyü paylaşmak isteriz. Yaşanan bu elim olayın hemen akabinde bölgedeki çalışanlarımızla ivedilikle iletişime geçerek, acil durum planımızı devreye aldık ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verdik. Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi. Tüm faaliyetlerinde çalışan sağlığı ve güvenliğini merkeze alan bir kuruluş olarak bu zor zamanlarda da hem çalışanlarımız hem de paydaşlarımız ile birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Şeffaflık ilkemiz kapsamında gerekli merciler ve kamuoyunu gelişmelerle ilgili sürekli bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...