CHP tezkereye yine hayır diyecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP tezkereye yine hayır diyecek

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türk askerinin Irak ve Suriye’deki görev süresinin uzatılmasına karşı olduklarını söyledi.

YAZAR: ZELİHA MANGIRCIOĞLU - Genel seçimler öncesi terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve Kandil’in stepne partisi YSP ile “gizli ittifak” kuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır ötesi tezkereye daha önce olduğu gibi yine karşı çıktı. CHP lideri bu tavrıyla yerel seçimler yaklaşırken ortaklarını üzmemiş oldu. Hem PKK hem de YPG’yi hedef alan operasyonları yasal zemine oturtan tezkereye “Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması” maddesini öne sürüp ‘hayır’ diyeceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu “Biz hiçbir zaman terörle mücadelenin karşısında yer almadık. Tam tersine terör nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü mücadeleyi yapın dedik. Uluslararası hukuk zaten bana sınır ötesi operasyon yetkisini veriyor” ifadesini kullandı.

CHP, Ekim 2021’de görüşülen Suriye-Irak tezkeresinde de yine aynı bahaneye sığınarak HDP ile birlikte hayır oyu vermişti. Aynı şekilde Haziran 2022’de Libya tezkeresine de “Bu tezkere ile Türk askerinin Libya çöllerinde savaşmak üzere maceraya atılmasını istemiyoruz ve ‘Hayır’ çağırısı yapıyoruz” diyerek karşı çıkmışlardı. Bu arada CHP’nin hayır kararı almasına rağmen, İyi Parti Grup Başkanı Erhan Usta, Suriye ve Irak da dâhil Meclis’e sunulan tezkerelere “evet” diyeceklerini açıkladı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...