Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP İstanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik
Gündem

CHP İstanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik

Son Güncelleme: 08 Ekim, 2023 - 09:40
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
CHP İstanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik
Fotoğraf BaşlığıCHP Istanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik

CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı belli oldu. CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı, Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Çelik oldu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat ise seçimi kazanamadı.

Kaydet
a- | +A

Son dakika: CHP'nin kritik kongresinde sayım sona erdi. 600'den fazla il delegesinin oy kullandığı seçimde kazanan Özgür Çelik oldu. CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in aday olduğu kongrede, oyların 342'sini Çelik, 310'unu Canpolat aldı.

ÇELİK'TEN ZAFER SONRASI İLK AÇIKLAMA

Sonucun açıklanmasının ardından bir konuşma yapan Çelik, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. Çelik, "Bu bir zafer konuşması değil. Biz zafer konuşmasını İstanbul'u yeniden kazandığımızda, Türkiye'yi kazandığımızda gerçekleştireceğiz." dedi.

Çelik, "Yarın Cumhuriyet Halk Partisini tartışacak olanlara diyorum ki, lütfen lider sultasıyla il başkanı belirleyenleri tartışın. Lider sultasıyla ilçe başkanları belirleyenleri tartışın. Cumhuriyet Halk Partisi parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kongrenin heyecanıyla ifade edilmemesi gereken cümlelerin de söylendiğini kaydeden Çelik, "Acaba örgütte bu karşılıklı bir kırılmaya neden olabilir mi endişesi olmasın. Biz, ilçe başkanlarımızla, il yönetimimizle, kadın kolumuzla, gençlik kolumuzla, tüm örgütümüzle kucaklaşmayı hazırız." diye konuştu.

ÖZGÜR ÇELİK: İSTANBUL'U TEK MERKEZDEN YÖNETMEYECEĞİZ

Kürsüde ilk konuşmayı gerçekleştiren İstanbul İl Başkan adayı Özgür Çelik, “Partimize umut bağlayan milyonlara özeleştiri vererek yeniden kucaklaşmamız gerektiğini biliyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz kongremizi tarihi bir dönüm noktası olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun “Gençliğimiz var” sözüne atıfta bulunan Özgür Çelik, “İstanbul vizyonumuzu anlatmak istiyorum. Partinin her kademesinde görev aldım partiyi makamdan değil sokaktan yönetme deneyimim var. Her şeyden önce gençliğimiz var.” diye konuştu. Çelik, "İstanbul'u tek merkezden yönetmeyeceğiz, sadece il binasından yönetmeyeceğiz. Gölge meclisler yoluyla halkla bağımızı güçlendireceğiz." dedi.

CHP İstanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik
Başlık ResmiCHP İstanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Adayı Özgür Çelik, kendi listesinde yer verdiği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Canpolat'ın listesinde yer verilmemesini eleştirdi.

Cemal Canpolat’a İmamoğlu göndermesinde bulunan Çelik, “6 ay sonra seçime gideceğiz. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun sadece bir listeye yazılmasını da siyasi nezaketsizlik olarak yorumluyorum.” şeklinde konuştu.

CEMAL CANPOLAT: İYİ PARTİ ÜZERİNDEN İŞE GİRME BİTECEK

İstanbul İl Başkan adayı Çelik'in konuşmasının ardından kürsüye Cemal Canpolat çıktı. CHP örgütü delegelerinin, kongrede oy vermeleri karşılığında işe alındığını dile getiren Canpolat, "CHP örgütü delegelerini, size sadece oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum. Siz, Cumhuriyet Halk Partililer, istifa edip İYİ Parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Cemal Canpolat, “CHP'liler İYİ Parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecektir.” dedi. İmamoğlu’nun liste dışında olmasına ilişkin konuşan Canpolat, “Bir kez daha söylüyorum, belediye başkanları kendi alanlarına çekileceklerdir. Kamucu, sosyal, solcu belediyecilik yapacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Canpolat, "Adalet Yürüyüşü'nü, CHP'de mağdur olanlar için, sahipsizler için, dışlananlar için yapacağız. Partiyi devşirme kadrolara teslim etmeyiz." diyerek sözlerini sürdürdü.

CHP İstanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik
Başlık ResmiCHP İstanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik

CHP'DE KRİTİK KONGRE

CHP'de kurultay, önümüzdeki ay yapılacak ancak öncesindeki önemli kongre bugün saat 08.00 itibarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

CHP'de genel merkez destekçileri ile "değişim"ciler arasındaki yarış sona erdi. İstanbul İl Kongresi'nde değişimciler Özgür Çelik ile genel merkez kanadı ise Cemal Canpolat ile hareket etti. Alevi kimliğiyle öne çıkan Canpolat'ın Alevi delegelerin oyunu alması için oldukça önemli bir hamleydi. Kazanan Özgür Çelik oldu.

İŞTE BUGÜNKÜ KONGREDEN NOTLAR...

CHP İstanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik
Başlık ResmiCHP İstanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik

Adayların konuşmaları sırasında, balkon kısmında kongreyi izleyen bazı partililer arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Konuşmalarının ardından oylama yapıldı.

BLOK LİSTE KARARI

Seçim için "blok liste" kararı alındı. Yani sonuç daha hızlı belirlendi... Salonda zaman zaman "Halkın gururu Kılıçdaroğlu", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı.

Canan Kaftancıoğlu- kongre
Başlık ResmiCanan Kaftancıoğlu- kongre

KAFTANCIOĞLU YUHALANDI

Kongre'ye gelen mevcut İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yuhalandı. Kaftancıoğlu, salondan yükselen seslere alkışla karşılık verdi.

Konuşmasına "Yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğüm il başkanı olarak bu kürsüden son kez sesleneceğim size ve son kez karşınızdayım" diye başlayan Kaftancıoğlu, "İstanbul il örgütünün kongresi başlıyor. İstanbul örgütü olarak nasıl bir örgüt var, fikri var, adaylarımız var? Adaylar arasında kıymetli bir yarış var ve İstanbul örgütü sadece ve sadece kongre zamanlarında değil, İstanbul örgütü özgür, özgün ve hür iradesiyle bugün demokratik yarışını gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.

İŞTE KAFTANCIOĞLU'NUN YUHALANDIĞI GÖRÜNTÜLER

Katancıoğlu'ndan sonra kürsüye çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişim" sözleri sloganla kesildi.

CHP İstanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik
Başlık ResmiCHP İstanbul seçimlerinde kazanan Özgür Çelik

KONGREDE ARBEDE

Kongrede arbede çıktı. CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren kürsüye gelerek konuşma yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu destekleyen sözler söyleyen Avsere, kongre merkezinin balkonunda yer alan grup tarafından yuhalandı. Bir başka grup da yuhalayan gruba tepki gösterince ortam gerildi. İki taraf arasında yaşanan arbede güçlükle sakinleştirildi.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP-kongre- arbede
Başlık ResmiCHP-kongre- arbede

KILIÇDAROĞLU'NDAN KONGREYE MESAJ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kongreye mesaj gönderdi. CHP lideri şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Halk Partisinin cesur üyeleri değerli yol arkadaşlarım. Cumhuriyetimizin temel değerlerine gönülden bağlı, büyük Atatürk'ün hedeflediği çağdaş uygarlık seviyesine aşma doğrultusunda çalışan siz değerli yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Büyüyen kalkınan bilimde ve teknolojide dünyaya meydan okuyan bir sığınmacı deposuna dönüştürülmeyen özgür ve adil bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Çünkü bizler kişisel çıkarlar peşinde koşanlar değil güçlü ve mutlu Türkiye davasına inanmış insanlarız. Bu bağlamda bu yolda atılan her adım demokrasi için verilen her oy sadece çocuklarımızın geleceğini şekillendirmekle kalmayacak. Tarihinin en zorlu dönemini geçiren ülkemizin geleceğini şekillendirecek önemli bir tercih olacaktır. Değerli yol arkadaşlarım hepimiz cumhuriyetimizin kurucu partisi olmanın getirdiği büyük tarihi sorumluluğun bilincindeyiz. Bu doğrultuda ülkemiz ve partimiz için çalışan cumhuriyet halk partililer bugün de demokratik bir olgunlukla iradelerini ortaya koyacaktır. Hedeflerimize ulaşmak ülkemizi aydınlığa çıkarmak için daha büyük bir güç ve azimle çalışacağımıza yürekten inanıyorum. Bu vesileyle şimdiye kadar görev yapan tüm yöneticilerimize emekleri ve çalışmaları için teşekkür ediyor, yeni görev üstlenecek arkadaşlarıma da başarı dileklerimi iletiyorum. Kongremiz partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"

CHP- İstanbul-kongre
Başlık ResmiCHP- İstanbul-kongre

Adaylardan Cemal Canpolat, 2015 ile 2018 yılları arasında CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Cemal Canpolat- KONGRE- AFİŞ
Başlık ResmiCemal Canpolat- KONGRE- AFİŞ

2018’deki İl Kongresi'nde Canan Kaftancıoğlu 325, Canpolat ise 318 delegenin oyunu almıştı. O kongrede Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kaftancıoğlu’nu desteklediği iddia edilmişti.

43 yaşındaki Özgür Çelik ise 2018’den bu yana CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor.

Özgür Çelik- Cemal Canpolat- CHP
Başlık ResmiÖzgür Çelik- Cemal Canpolat- CHP

KILIÇDAROĞLU VE ÖZGÜR ÖZEL KATILMADI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek adaylı seçim istemesine rağmen iki adaylı gerçekleşecek kongreye değişimcilerin Genel Başkan Adayı ve TBMM Grup Başkanı Özgür Özel katılmadı. Özel’in katılmamasının gerekçesi, daha önce İzmir, Konya ve Karaman’da yaşanan gerginliklerin yaşanmasının önüne geçilmesi, muhtemel bir kavganın sebebi olarak görülmek istenmemesi olduğu belirtiliyor. Ayrıca daha önce hiçbir il kongresine katılmayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da aynı geleneği sürsürdü.

CHP İstanbul ilçe kongreleri geçen ay tamamlanmış; 39 ilçeden 14’üne yeni ilçe başkanları seçilmişti.

CHP'de İstanbul seçimi, 4-5 Kasım'da düzenlenecek kurultay açısından da büyük önem taşıyor. Ankara'da düzenlenecek kurultayda 1200 delegenin 196'sını İstanbul'dan katılacak üyeler oluşturacak.

SEÇİMLERDE BLOK LİSTE NE DEMEK?

Kapalı Listeli Çoğunluk Sistemi veya Liste usulü çoğunluk seçim sistemi, seçmenlerin tek bir aday yerine partilerce belirlenen tek bir listeye oy verilen bir seçim sistemdir. Sonuç daha hızlı belirlenir.

BAKMADAN GEÇME
CHP lideri Kılıçdaroğlu
HABER
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Filistin'e destek: 'Her zaman yanındayız'
Kılıçdaroğlu’na karşı adaylığını açıkladı, salonu görünce şoke oldu: CHP’nin 6 oku kırılmış durumda
HABER
Kılıçdaroğlu’na karşı adaylığını açıkladı, salonu görünce şoke oldu: CHP’nin 6 oku kırılmış durumda

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 08 Ekim, 2023 - 09:40
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter gözaltında! Başsavcı'dan çok konuşulacak 'delil' sözleri
    Güllü'nün ölümüyle ilgili kızını sıkıştıracak açık...
    Kaydet
  • 2
    Meteoroloji tek tek uyardı! 17 ilde sağanak alarmı
    Meteoroloji tek tek uyardı! 17 ilde sağanak alarmı
    Kaydet
  • 3
    Nihat Doğan’ın resti sonrası Hakan Ural programa çıkmadı! Beklenen açıklama geldi
    Nihat Doğan’ın resti sonrası Hakan Ural programa ç...
    Kaydet
  • 4
    Real Madrid, Manchester City'ye boğun eğdi: Arda Güler kesik yedi, Mbappe kulübede bitirdi
    Real Madrid, Manchester City'ye boğun eğdi
    Kaydet
  • 5
    Galatasaray'daki düşüşün nedeni ortaya çıktı: Sarı kırmızılı takımının büyük zafiyeti
    Galatasaray'daki düşüşün nedeni ortaya çıktı
    Kaydet
YAZARLAR
  • Öcal Uluç
    Öcal Uluç İkinci yarılar ve mental çöküş!..
    Kaydet
  • Ömer Faruk Ünal
    Ömer Faruk Ünal Gelin; sadece son haftaya bakalım…
    Kaydet
  • Hasan Sariçiçek
    Hasan Sariçiçek Talisca Norveç’te uçurdu Fener’i
    Kaydet
  • Mehmet Emin Uluç
    Mehmet Emin Uluç Hasret sambayla sona erdi
    Kaydet
  • Ahmet Demirbas
    Ahmet Demirbas "Kıyamet günü, Fâtıma kulumu şefaatçi eyledim"
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Kadın sürücülerin yol verme kavgası! Aracı tekmeleyip yumrukladı
    Kadın sürücülerin yol verme kavgası! Aracı tekmeleyip yumrukladı
    Kaydet
  • Gazzeli annenin feryadı yürekleri parçaladı!
    Gazzeli annenin feryadı yürekleri parçaladı! "Ah benim kalbim, ah benim canım!"
    Kaydet
  • Geceyi bir anda aydınlattı! Elazığ'da meteor düşme anı kamerada
    Geceyi bir anda aydınlattı! Elazığ'da meteor düşme anı kamerada
    Kaydet
  • İBB'nin Kent Lokantası menüsüne zam!
    İBB'nin Kent Lokantası menüsüne zam!
    Kaydet
  • Efsane kulüp küme düştü, taraftarlar stadı yaktı!
    Efsane kulüp küme düştü, taraftarlar stadı yaktı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Baykar ve diğer Türk devlerinin yükselişi: Ukrayna'daki barış Türkiye için neler getirecek?
Ukrayna'daki barış Türkiye için neler getirecek?
Kaydet
Kızılcık Şerbeti Zülkar diziden ayrılıyor mu? Bahtiyar Memili'nin dizideki akıbeti gündemde!
Kızılcık Şerbeti Zülkar diziden ayrılıyor mu?
Kaydet
TAYFUN füzesinden tam isabet! Bir eşik daha aşıldı
TAYFUN füzesinden tam isabet!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası