Kocaeli'de fabrikada rehine krizinde yeni gelişme! 7 işçi sağ salim kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir fabrikada bazı işçilerin rehin alındığı ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. P&G fabrikasında rehine krizi sürerken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla böyle bir eylem yaptığı iddia edilen şahsın fotoğrafı ortaya çıktı. Üzerinde bomba olduğunu öne süren şüphelinin, "Gazze için ya musalla ya ölüm" yazısı önünde poz verdiği görüldü. Şahsı ikna çalışmaları için müzakereci polisler görüşmeye başladı. Rehin alınan işçilerden ilk görüntünün yanı sıra, saldırganın da kimliği belli oldu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan şahıs, rehinelerin yakınlarının Filistin için yaptıkları gibi 'dua' etmesi gerektiğini söyledi. 7 işçinin sağ salim kurtarıldığı öğrenildi. İbrahim Y. ise gözaltına alındı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) İhsan Dede Caddesi'nde temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren Procter & Gamble (P&G) isimli uluslararası fabrikada işçiler, bir şüpheli tarafından rehin aldı.

ÜZERİNDE BOMBA VAR

Çitlerden atlayarak fabrikaya girdiği iddia edilen şüphelinin üstünde bomba olduğunu öne sürüldü. Rehine ihbarı üzerine olay yerine aralarında özel harekatçıların da yer aldığı çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Caddeyi trafiğe kapatan ekipler, güvenlik önlemi aldı. 

Şüphelinin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla böyle bir eylem yaptığı iddia edildi. Şahsı ikna çalışmaları sürerken, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bölgeye geldi.Kocaeli'de fabrikada rehine krizinde yeni gelişme! 7 işçi sağ salim kurtarıldı

7 KİŞİ REHİN ALINDI

Kocaeli Gebze'de fabrikada işçileri rehin alınması olayıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 2 kişi oldukların öğrenilen saldırganların fabrikada 6'sı erkek 1'i kadın olmak üzere toplamda 7 kişiyi rehin aldığı öğrenildi. Rehin alınanların 3'ünün şirketin muhasebecisi, 1 kişinin ise proje sorumlusu, diğer 3'ünün ise fabrika personeli olduğu öne sürüldü.

REHİNELERDEN İLK GÖRÜNTÜ GELDİ

Rehin alınanı işçilerin görüntüsü ortaya çıktı. Fabrika içinde çekilen o görüntüler, sosyal medyadan canlı olarak yayınlandı.

Görüntüde, rehin alınan işçiler arasında 2 kadının da yer aldığı, ortamda müzik çalındığı ve masanın üzerine sprey boyaların bulunduğu görüldü.

Kocaeli'de fabrikada rehine krizinde yeni gelişme! 7 işçi sağ salim kurtarıldı

REHİNE KRİZİ SIRASINDA DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD merkezli bir markanın fabrikasında 7 işçinin rehin alınmasında dikkat çeken bir ola yaşandı. Fabrikada işçilerin kriz esnasında doğum günü kutlaması yaptığı anlar saniye saniye görüntülendi.

Rehin alınan kişilerden birinin doğum günü olması dolayısıyla önceden hazırlık yapan iş arkadaşları, İbrahim Y.'den izin istedi. Şüphelinin izin vermesiyle doğum günü kutlandı. Önceden alınan pastaya konulan mumlar, doğum günü olan personel tarafından üflendi. Ardından personel, arkadaşlarına sarıldı. Bu anlar, sosyal medyadan canlı olarak yayınlandı.

Kocaeli'de fabrikada rehine krizinde yeni gelişme! 7 işçi sağ salim kurtarıldı

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

7 kişiyi rehin alan saldırganlardan birinin sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı. Alçı, boya, sıva ve bina dekorasyonu işleri yaptığı öğrenilen İbrahim Y. adlı şahsın paylaşımında, "Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey benim için Filistin'e dua ettikleri gibi dua etmektir" ifadeleri yer aldı. Şüphelinin fotoğrafı da ortaya çıktı. Elinde tabanca bulunan şüphelinin "Kapılarak açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazısı önünde poz verdiği görülüyor.

Kocaeli'de fabrikada rehine krizinde yeni gelişme! 7 işçi sağ salim kurtarıldı

"İYİYİZ, REHİN ALINDIK"

Rehin alınan işçiler arasında eşi de bulunan İsmet Zihni, "İzmit'ten gelmeden önce aradım, açtı. 'İyiyiz, rehin alındık' dedi, telefonu kapattı. O kadar, başka bir şey demedi. Geldiğimizde de Whatsapp'tan mesaj attı. 'İyiyiz, bize bir şey yapmadı. Yaklaşan birkaç kişi oldu. Bir iki el sağ sola ateş etti' dedi. Başka da bilgi almadık" dedi.

Kocaeli'de fabrikada rehine krizinde yeni gelişme! 7 işçi sağ salim kurtarıldı

REHİNE'YE CANLI YAYIN AÇTIRDI

Rehinlerden Esra Akar'ın eşi Cem Akar,  saldırganın bazı istekleri olduğunu aktardı. Cem Akar, "Şahıs eşime canlı yayın açtırmış. Oradaki şahısın amacı tüm Türkiye’ye sesini duyurabilmekmiş. İçerdeki rehinlerin sağlık durumu iyi. Adamın istekleri varmış. Ayrıca, 'Kapıları açın' diyormuş. Ne kapısıysa, isteklerinin yerine getirilmesi bekleniyor" diye konuştu.

7 İŞÇİ KURTARILDI

Bugün saat 14.40 sıralarında başlayan rehine krizi sona erdi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli'de bir fabrikada yaşanan rehine krizinde, silahlı saldırganın etkisiz hale getirildiğini ve aralarında kadınların da bulunduğu 7 fabrika işçisi rehinelerin kurtarıldığını açıkladı. İbrahim Y. ise gözaltına alındı.

Kocaeli'de fabrikada rehine krizinde yeni gelişme! 7 işçi sağ salim kurtarıldı

Kocaeli Valisi, Seddar Yavuz şu açıklamayı yaptı:

"Rehinelere zarar vermeksizin küçük bir operasyonla etkisiz hale getirdik. Çünkü müzakereler sonuç vermedi. Kardeşlerimizin her birinin sağlık durumu iyi. Biz olay esnasına içerdeydik. Rehinelerin hepsine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Biz Türkiye'nin huzurundan ve güvenliğinden yanayız. Bu tür davranışları sergileyen herkesin karşısında önce biliyorsunuz hukuk işler. Güvenlik güçlerimiz üzerlerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmiştir."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...