Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Hamas arasındaki çatışmaların sonlanması ve sivillere yardım ulaştırılması için yoğun diplomasi trafiğine devam ediyor. Bu kapsamda Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile görüşme gerçekleştirdi. İkili Orta Doğu'da yaşanılanları ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmaların sonlanması için yoğun çaba harcıyor. Erdoğan, hem bölgedeki hem de dünyanın diğer ülkelerinin liderleriyle sık sık görüşmeler gerçekleştiriyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre görüşmede İsrail ile Filistin arasında şiddeti giderek artan çatışmalar ve sükunetin sağlanması için yapılması gerekenler konuşuldu.

"HİÇBİR ÜLKE ATEŞE KÖRÜKLE GİTMESİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kalıcı barış için ortaya koyduğu çözüm önerilerini paylaşarak, hiçbir ülkenin ateşe körükle gitmemesi ve insani yardımlar konusunda da herkesin insan hakları çerçevesinde somut adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...