Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Başıboş köpek sorunu için eylem planı yolda

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Başıboş köpek sorunu için eylem planı yolda

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti'nin yerel seçimler için hazırladığı seçim beyannamesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Beyannamede, sahipsiz köpekler için hayata geçirilmesi planlanan kapsamlı eylem programı dikkat çekti.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Bu kapsamda çalışmalarına devam eden AK Parti, seçim beyannamesini açıkladı.

160 sayfa ve 8 bölümden oluşan beyannamenin ön sözü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaleme alındı. Beyannamenin ilk bölümünde ise 'AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu'na yer verildi.

"Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik" başlığıyla paylaşılan beyannamede birçok program yer alırken, sahipsiz köpekler için uygulanması planlanan eylem programı dikkat çekti.

"HAYVAN BAKIM EVLERİNİN SAYISI VE NİTELİĞİ ARTIRILACAK"

Beyannamenin 'Güvenli Şehirler ve Sokaklar' başlığında sokaklarda artan sahipsiz köpeklerin neden olduğu toplumsal ve çevresel sorunlara değinildi.

Sorunun çözümüne yönelik şu ifadeler kullanıldı:

"Sahipsiz köpeklerin neden olduğu sorunlar, özellikle büyükşehirlerde yaşamı olumsuz etkiliyor. Bunun için yeni dönemde, bu hayvanların hem toplumsal yaşama olumsuz etkilerini azaltmak hem de diğer hayvanlara ve çevreye zarar vermesini önlemek için kapsamlı bir eylem programını hayata geçirmeye kararlıyız.

Kanuni ve idari düzenlemelerin etkinliğini artırmayı, ihtiyaç gerektiren hususlar için yasal düzenlemeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, mali kaynakları daha etkin kullanarak yerel yönetimler tarafından hayvan bakım evlerinin sayısının ve niteliklerinin arttırılmasını sağlayacağız.

İlgili bakanlıklarımız, belediyelerimiz ve sürece katkı sunacak tüm taraflarla sokaklarımızın güvenliğini daha da güçlendirecek ve çevreci yaklaşımlarımızla uyumlu kentsel politikalara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...