Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahyan ile bir araya geldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahyan ile bir araya geldi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden BAE Devlet Başkanı için bugün taziye ziyaretine Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti ve BAE yeni devlet başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan ilke bir araya geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan geçtiğimiz cuma günü hayatını kaybetmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise  Abu Dabi Emiri Şeyh Muhammed Bin Zayed El Nahyan ile telefonda görüşmüş, hayatını kaybeden devlet başkanı için başsağlığı dilemişti.

Erdoğan'ın bugün öğlen saatlerinde taziye ziyareti için Birleşik Arap Emirlikleri'ne hareket etti. Birleşik Arap Emirlikleri yeni Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan ile de ikili görüşme gerçekleştirdi.

Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan önceki adıyla Abu Dabi Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutan yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan babasının vefat etmesinin ardından devlet başkanı seçilmiş ve görevinin başına geçmişti.

BİRÇOK İSİM ERDOĞAN'LA BERABER GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan da Abu Dabi'ye gitti.

ŞEYH HALİFE BİN ZAYİD EL-NAHYAN KİMDİR?

Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan, babası Zayid bin Sultan el-Nahyan'ın yerine 3 Kasım 2004 tarihinde göreve başlamış ve babasının hastalığı nedeniyle devlet başkanı vekili olmuştu.

Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan, 2014 yılında felç geçirdi ve sağlık sorunları nedeniyle kameralar karşısına çıktığı pek görülmemişti.

Aynı zamanda Abu Dabi Emiri olan el-Nahyan, Abu Dabi Kalkınma Fonu'nun başkanlığı görevini de yürütüyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...