Erdoğan'dan Gazze diplomasisi: Bir an önce harekete geçilmeli

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Erdoğan'dan Gazze diplomasisi: Bir an önce harekete geçilmeli

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların sonlandırılması için yoğun diplomasi yürütüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze’deki son durum, insan hakları ihlallerinin önlenmesi için yapılması gerekenler ve masum sivillere kesintisiz insani yardımların ulaştırılması konuları ele alındı. Erdoğan, Batılı ülkelerin tutumlarının Gazze’deki insan hakları ihlallerini artırdığını, İsrail’i durdurmak için ülkelerin çaba sarf etmemesinin telafisi imkânsız sonuçlar doğuracağını, Batı’nın ve dünya kamuoyunun gözleri önünde gerçekleşen ve görmezden gelinen insani dramları sona erdirmek için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de telefonda görüştü. İki lider, Rusya-Ukrayna savaşının yanında, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgedeki insani krizi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki çatışmalı süreçlerin barışçıl yöntemlerle çözümünün mümkün olduğunu, Türkiye’nin bunun sağlanması için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğini vurguladı.

Erdoğan’ın, Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni ve Maldivler Devlet Başkanı Muhammed Muizzu ile yaptığı görüşmelerde ise İsrail-Filistin çatışması çerçevesinde yaşananlar ile bölgede sükûnetin sağlanması için atılabilecek adımlar konuşuldu.

YARALILARIN TÜRKİYE'DE TEDAVİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze’deki son durum ve yaşanan süreç ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin insani yardımların Gazze’ye ulaşması ve yaralıların gerekli hâllerde Türkiye’de tedavi edilebilmeleri için gayret sarf ettiğini ve bölgede bir an önce ateşkesin sağlanması için çabaladığını belirtti.  Erdoğan, İsrail-Filistin meselesinde kalıcı çözümün 1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan sağlanamayacağını, Türkiye’nin kalıcı barış için uluslararası alanda mücadele vermeye devam edeceğini de ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...