Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu: Hukukun çiğnenmesine daha fazla izin verilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu: Hukukun çiğnenmesine daha fazla izin verilemez
Fotoğraf Başlığı Cumhurbaskani Erdogan'dan Papa'ya Filistin mektubu: Hukukun çignenmesine daha fazla izin verilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya mektup gönderdi. Filistin ve Ukrayna'daki savaşa dair önemli mesajların yer aldığı mektupta, "Uluslararası hukukun çiğnenmesine daha fazla izin verilemez" ifadeleri yer aldı.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi.

Metinde şu ifadeler yer aldı: "Saygıdeğer Papa Hazretleri, Diyanet işleri Başkanımızı kabulünüz vesilesiyle, saygı ve muhabbetlerimi iletiyorum. Tarihsel derinliğe sahip Türkiye-Vatikan ilişkilerinin giderek ivme kazanmasından memnuniyet duyuyorum.

UKRAYNA VE GAZZE VURGUSU...

Türkiye, insani diplomasi şiarıyla Kırım’ın yasadışı ilhakının gerçekleştiği 2014 yılından bu yana Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklerken, Filistinli masum sivillerin yaşam hakkının ve haklı davasının savunulmasında da en ön sıralarda yer almış, almaya da devam etmektedir. Türkiye, 7 Ekim 2023 tarihinden beri gönderdiği 45 bin tona yakın insani malzemeyle Gazze'ye en fazla yardım sağlayan ikinci ülke konumuna gelmiştir. Aralarında Hristiyanların da bulunduğu, 450 refakatçinin eşliğinde, 429 Gazzeli hasta ve yaralının tedavisi de ülkemizde sürdürülmektedir.

"İNSANLIK SESİNİ YÜKSELTMELİDİR"

Öldürmenin tüm Semavi dinlerce haram kılındığı bilincine sahip olan insanlık, Gazze'de uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir. Savaşta bile dokunulmaması gereken hastaneler, okullar, camiler, kiliselerin bilerek bombalanması karşısında sesini yükseltmelidir.

"FİLİSTİN DEVLETİ'NİN KÜRESEL SİSTEMDEKİ YERİNİ ALMASI ŞARTTIR"

Filistin-İsrail meselesi adil bir çözüme kavuşturulmadan, Orta Doğu’da kalıcı barış ve istikrarın tesisi mümkün değildir. 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti'nin vücut bulması ve uluslararası toplumun eşit bir üyesi olarak küresel sistemdeki yerini alması şarttır.

"ULUSLARARASI TOPLUMUN İŞ BİRLİĞİNİ GEREKLİ KILIYOR"

Katolik Aleminin Ruhani Lideri Sayın Papa Fransuva,

İnsani yardımların ulaştırılamaması nedeniyle açlıktan ölümlerin baş gösterdiği Gazze'de mübarek Ramazan ayında dahi ayrım gözetmeksizin devam eden İsrail saldırıları ve üçüncü yılına giren Ukrayna Savaşı’nın küresel etkileri başta olmak üzere, karşı karşıya bulunduğumuz meydan okumalar, uluslararası toplumun iş birliği ve eşgüdüm içinde hareket etmesini gerekli kılmaktadır.

Dünya çapında yayılan İslam karşıtlığı, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi son dönemde toplumlararası barış ve istikrarı tehdit eden eğilimler de akılda bulundurulduğunda dünyamız, kapsayıcı ve akılcı siyasete, her koşulda bütün taraflarla diyalog kurabilen aktörlere, tarihte hiç olmadığı kadar ihtiyaç duymaktadır. Bu anlayış çerçevesinde, ortak insani değerlerimiz ve dünya barışına hizmet etme gayemiz temelinde, barış içinde bir arada yaşama ve karşılıklı anlayış kültürünü yaygınlaştırmak üzere, Vatikan’la diyalog ve iş birliğimizi daha da geliştirmekte kararlıyız.

Bu vesileyle, Milletim ve şahsım adına sağlık ve esenlik temennilerimi tekrarlıyorum."

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gabar mesajı! "Günlük 100 bin varil hedefine ulaşılacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel dahil 7 parti lideriyle görüştü
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel dahil 7 parti lideriyle görüştü

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.