İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın yolculuğu başladı! Devlet erkanından ilk mesajlar geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'yı feza ile buluşturan tarihi yolculuk başladı. Türkiye'nin nefesini tuttuğu fırlatma için Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere devlet erkanından ilk mesajlar geldi. Erdoğan, "Cumhuriyetimizin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı'na ilk kez gerçekleştirdiğimiz insanlı uzay göreviyle adım atıyoruz" dedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya fırlatıldı! Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 mürettebatı SpaceX Falcon 9 roketine yerleştirilen Dragon kapsülüyle uzaya gönderildi. Gezeravcı, uzaya giden ilk Türk olarak tarihe geçerken başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere uzay yolculuğu için devlet erkanından ilk mesajlar geldi.

"ÇOK DEĞERLİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu ile ilgili bir videomesaj yayımladı. Erdoğan, "Cumhuriyetimizin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı'na ilk kez gerçekleştirdiğimiz insanlı uzay göreviyle adım atıyoruz." dedi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

Aziz milletim hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Ortak gururumuzun zirveye yükseldiği zamanlardan birini yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı'na ilk kez gerçekleştirdiğimiz insanlı uzay göreviyle adım atıyoruz.

ÇOCUKLARIMIZA İLHAM KAYNAĞI OLACAK

Bilim tarihine eşsiz katkılar sunmuş bir medeniyetin varisleri olarak tarihte taşıdığımız misyonu yeniden icra etmek adına çok değerli yeni bir başlangıç yapıyoruz. Gözlerindeki parıltıyla, ufka bakan gençlerimize, hayalleri dünyaya sığmayan çocuklarımıza ilham kaynağı olmak adına ilk kez bir vatandaşımızı uzaya gönderiyoruz.

Yıllarca Türk Hava Kuvvetlerimize jet pilotu olarak kahramanca hizmet eden Alper Gezeravcı uzun süren hazırlıkların ve eğitimlerin ardından bugün Uluslararası Uzay İstasyonuna yolculuğa çıkıyor. 2021 yılında dünyaya ilan ettiğimiz Milli Uzay Programı'mızdaki hedeflerimizden birini daha gerçeğe dönüştürüyoruz.

"BİLİM İNSANLARIMIZ HAZIRLIKLARINI YAPTI"

Uluslararası uzay istasyonunda 14 gün boyunca sürecek Türk Uzay Bilimi Misyonu kapsamında bilim insanlarımızın hazırlıklarını yaptığı 13 deney gerçekleştirilecek.

Astronomi, tıp, genetik, malzeme bilimi gibi alanlarda bilimsel çalışmalar yapılacak. Bu çalışmaların şimdiden ülkemize ve bilim insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Rabb'im yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum. Kalın sağlıcakla."

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın yolculuğu başladı! Devlet erkanından ilk mesajlar geldi

"TÜRKİYE'NİN YÜZYILINA YOLUN AÇIK OLSUN"

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevine ilişkin paylaşım geldi. Kurtulmuş, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın yer aldığı Ax-3 misyonunun yolculuğa başlamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, paylaşımında, "Türkiye Yüzyılı'na, Türkiye'nin yüzyılına yolun açık olsun Alper Gezeravcı." ifadesini kullandı.

SELÇUK BAYRAKTAR: BÜTÜN BU ÇABA GÖK VATAN'DA BAĞIMSIZ OLMAMIZ İÇİN

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Millî Uzay Programı kapsamında Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Selçuk Bayraktar, "Bütün bu emek, bütün bu çaba Gök Vatan'da hür ve bağımsız olmamız için" dedi.

YERLİKAYA: TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERİMİZİ DÜNYALARI AŞIYOR 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna ilişkin şu şekilde bir paylaşım yaptı:

"Milli Uzay Programımız kapsamında ülkemizin ilk uzay yolculuğunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı'yı gönülden tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde aziz milletimizle birlikte inşa ettiğimiz Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz dünyaları aşıyor."

ÖMER BOLAT: GÖKLERDE DALGALANAN BAYRAĞIN ARTIK UZAYDA DALGALANIYOR

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Göklerde dalgalanan bayrağın artık uzayda dalganıyor! Gururluyuz!" ifadesini kullandı.

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI: MİLLET UZAYA GİDİYOR 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu uzay aracının fırlatılma anının görüntüsünü, "Millet uzaya gidiyor" sözleriyle yayınladı. Yumaklı, "Bu gurur bizim, bu gurur hepimizin. Şanlı bayrağımızı uzayda dalgalandıracak olan ülkemizin ilk astronotu Alper Gezeravcı kardeşimiz, seninle hep gurur duyacağız." ifadesini kullandı. 

BAKAN BAYRAKTAR: AY VE YILDIZ AİT OLDUĞU YERDE 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Ülkemizin insanlı ilk uzay görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca bilimsel deneyler gerçekleştirecek olan Alper Gezeravcı'ya tarihi yolcuğunda başarılar dileriz." ifadesini kullandı.

ALTUN: GURUR DUY TÜRİYE, DEVAMI GELECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın yer aldığı Ax-3 misyonunun yolculuğa başlamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Altun, paylaşımında, "Ülkemizin insanlı ilk uzay yolculuğu başladı. Yolun açık olsun Alper Gezeravcı. Gurur duy Türkiye, devamı gelecek" ifadesini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır:  "Yarınlar bizim. Bu gurur bizim. Bu gurur Türk milletinin. Yolumuz açık olsun."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Bu gurur bizim, hepimizin. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, videolu paylaşımında "GururDuyTürkiye" etiketi eşliğinde, göklerde Türkiye imzasının görüleceğini söyledi. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...