Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Danıştay'dan mazeretsiz işe gelmeyen memura kötü haber!  

Danıştay'dan mazeretsiz işe gelmeyen memura kötü haber!  
Fotoğraf Başlığı Danistay'dan mazeretsiz ise gelmeyen memura kötü haber!  

Mazeret bildirmeden 10 gün mesaiye gitmeyince görevden el çektirilen devlet hastanesinde sekreter olarak çalışan genç kadın, İdare Mahkemesi'nin kapısını çaldı. Mağdur memur, psikolojik rahatsızlığı sebebiyle işe gitmediğini dile getirdi. Yıllar süren davaya ise son noktayı Danıştay koydu ve psikolojik rahatsızlığının işe gitmesini engelleyecek nitelikte bir mazeret olmadığı gerekçesiyle görevinden çekilmiş sayılmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığına hükmetti.

Kaydet
a- | +A

İlçe devlet hastanesinde tıbbi sekreter olarak çalışan genç kadın, 10 gün boyunca mazeret bildirmeden mesaiye gitmeyince memuriyetten atıldı. Psikolojik tedavi gördüğünü belirten genç memur, 1. İdare Mahkemesi'nin kapısını çaldı.

PARASAL HAKLARINI FAİZİYLE İSTEDİ

10 gün süreyle kesintisiz ve mazeretsiz olarak görevine gelmediğinden bahisle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca 15/04/2016 tarihinden itibaren görevinden çekilmiş sayılmasına ilişkin işlemin iptali ile işlem nedeniyle yoksun kaldığı parasal hakların yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verilmesini istedi.

BAKMADAN GEÇME
Yargıtay son noktayı koydu! Eşinden habersiz ev satışı boşanma sebebi
HABER

Yargıtay son noktayı koydu! Eşinden habersiz ev satışı boşanma sebebi

Yargıtay kararını verdi: İşçinin primini düşük gösteren işveren tazminat ödeyecek
HABER

Yargıtay kararını verdi: İşçinin primini düşük gösteren işveren tazminat ödeyecek

KONU DANIŞTAY'A TAŞINDI

Davalı Sağlık Bakanlığı ise davacının psikolojik rahatsızlığının işe gelmesine mani derecede olmadığını belirterek davanın reddini talep etti. Mahkeme, davanın reddine hükmetti. Davacı kadın, dosyayı Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Temyiz müracaatını değerlendiren Mahkeme, itirazı reddetti. Davacı kadın bu kez kararı Danıştay'a taşıdı.

'KARAR HUKUKA AYKIRI DEĞİL'

Danıştay 12. Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Kararda; bir Devlet memurunun görevden çekilmiş sayılabilmesi, izin almaksızın veya kurumca kabul edilen bir mazeret olmaksızın 10 gün kesintisiz olarak göreve gelinmemiş olması halinde hukuken mümkün olduğu hatırlatıldı. Kararda şöyle denildi: "Temyizen incelenen karar usul ve hukuka uygun olup, dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir. Davacının temyiz isteminin reddine, Davanın reddine ilişkin İdare Mahkemesi kararına karşı yapılan istinaf başvurusunun reddi yolundaki temyize konu Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi kararının onanmasına oy birliği ile hükmedilmiştir."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.