Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Devlet Bahçeli'den Ahmet Özer hakkındaki karara tepki: Terörsüz Türkiye'ye taban tabana zıt

Devlet Bahçeli'den Ahmet Özer hakkındaki karara tepki: Terörsüz Türkiye'ye taban tabana zıt
Fotoğraf Başlığı Devlet Bahçeliden Ahmet Özer hakkındaki karara tepki: Terörsüz Türkiyeye taban tabana zıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'kent uzlaşısı' davasında “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'e verilen hapis cezası kararına tepki gösterdi. Bahçeli "6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi evrensel hukuk ilkeleriyle çeliştiği gibi “Terörsüz Türkiye” gaye ve gayretiyle de taban tabana zıtlık taşımaktadır. Türk hukuk sisteminin önyargılardan uzak şekilde, milli birlik ve beraberlik hissiyatına adli ve ahlaki destek vermesi akut beklentimizdir" dedi.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

MHP lideri Devlet Bahçeli, 'kent uzlaşısı' davasında “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'e verilen hapis cezası kararına tepki gösterdi.

Bahçeli "6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi evrensel hukuk ilkeleriyle çeliştiği gibi “Terörsüz Türkiye” gaye ve gayretiyle de taban tabana zıtlık taşımaktadır. Türk hukuk sisteminin önyargılardan uzak şekilde, milli birlik ve beraberlik hissiyatına adli ve ahlaki destek vermesi akut beklentimizdir" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli ile Ahmet Özer
Başlık ResmiMHP lideri Devlet Bahçeli ile Ahmet Özer
ÖNERİLEN HABERLER
Silahlı terör örgütü davasında karar! Ahmet Özer
GÜNDEM

Silahlı terör örgütü davasında karar! Ahmet Özer'e hapis cezası

Devlet Bahçeli sosyal medya X hesabından paylaştığı mesajda şu sözlere yer verdi:

“Terörsüz Türkiye” hedefi geride kalan son bir asrın en müessir atılım ve amacıdır. Barış, huzur, istikrar ve güvenlik Türk milletinin hem hakkı hem de tartışılmaz arzu ve arayışıdır. Bu kapsamda herkes ve hepimiz buna binaen hareket ve hizmetle mükellef olduğumuzu unutmamız gerekmektedir.

Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Özer’e, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçunun reva görülmesinden dolayı 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi evrensel hukuk ilkeleriyle çeliştiği gibi “Terörsüz Türkiye” gaye ve gayretiyle de taban tabana zıtlık taşımaktadır. Bu kararın mahşeri vicdanda hiçbir karşılığı ve makul bir gerekçesi de yoktur.

İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi’nin mahut kararı sorunludur, adil ve hakkaniyet esaslarıyla tezat ve çatışmalıdır. Bu nedenle bahse konu mahkeme kararının temyiz aşamalarında düzeltilmesi, adaletin gerçek manada tecelli etmesi samimi dilek ve temennimdir. Türk hukuk sisteminin önyargılardan uzak şekilde, milli birlik ve beraberlik hissiyatına adli ve ahlaki destek vermesi akut beklentimizdir.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.