Dışişleri Bakanlığı'ndan AİHM'deki PKK propagandasına sert tepki

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dışişleri Bakanlığı'ndan AİHM'deki PKK propagandasına sert tepki

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "PKK terör örgütü iltisaklı şahısların, Strazburg’da bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına bugün (3 Ağustos) zorla girerek, örgüt sembolleriyle terör propagandası yapma girişiminde bulunmaları kabul edilemez." ifadeleri yer aldı.

Fransa'da terör örgütü PKK iltisaklı kişiler bugün Strazburg kentinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına zorla girerek örgüt sembolleriyle terör propagandası yapma girişiminde bulundu.

PKK sempatizanlarının bu alçaklığına Türkiye'den sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı olayın kabul edilemez olduğunu belirterek Avrupa'ya PKK terör örgütünün propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine son verilmesi çağrısını yineledi.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"PKK terör örgütü iltisaklı şahısların, Strazburg’da bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına bugün (3 Ağustos) zorla girerek, örgüt sembolleriyle terör propagandası yapma girişiminde bulunmaları kabul edilemez.

PKK iltisaklı oluşumlar, son dönemde özellikle Avrupa’da giderek artan şekilde şiddet kullanma, çeşitli uluslararası kuruluş binalarına zorla girerek terör propagandası yapma cüretinde bulunmaktadır.

PKK’nın özellikle Avrupa ülkelerinde ifade ve gösteri özgürlüğü kisvesi altında propaganda dahil faaliyetlerini serbestçe yürütmesine izin verilmesi, örgütü bu tür hukuksuz ve saldırgan eylemlerde bulunma konusunda cesaretlendirmektedir.

Nitekim PKK terör örgütü mensuplarının Avrupa Konseyi binası önünde süren gösteri ve eylemlerine ilişkin müteaddit kereler uyarılarda bulunmuştuk.

Bu saldırgan eylem, PKK’nın faaliyet gösterdiği her ülkenin kamu düzeni ve güvenliğine tehdit oluşturduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu çerçevede, Avrupa’da PKK terör örgütünün propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine son verilmesi çağrımızı yineliyoruz."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...