DMM, sosyal medyadaki bir yalanı daha çürüttü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
DMM, sosyal medyadaki bir yalanı daha çürüttü

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada dolaşıma sokulan “Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşınmaz satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulamasının genişletilmesine karar verdi.” şeklindeki iddianın aslını paylaşarak bir algı çalışmasını daha bozdu.

Halkı kin ve düşmanlığı teşvik etmeye çalışan sosyal medya provokatörlerinin bir yalanı daha Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden döndü.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son olarak bugün yabancılara vatandaşlık imkanı veren yönetmelikteki değişiklik üzerinden sosyal medyada dolaşıma sokulan “Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşınmaz satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulamasının genişletilmesine karar verdi.” iddiasına ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada iddianın doğru olmadığı dile getirildi.

“YABANCIYA VATANDAŞLIK İMKANINDA GENİŞLETME DEĞİL, DARALTMAYA GİDİLDİ”

Taşınmaz satın alarak Türk vatandaşlığının kazanılması uygulamasında iddia edilenin aksine genişlemeye değil, 'daraltmaya' gidildiğini belirten DDM, açıklamasında şunları ifade etti;

12 Aralık 2023 tarihli ve 32397 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile taşınmaz satın alarak Türk vatandaşlığının kazanılması uygulamasında genişlemeye değil “daraltmaya” gidilerek yapısız taşınmaz (arsa, tarla) edinimiyle Türk vatandaşlığının kazanılması uygulamasına son verilmiştir. Gayrimenkul satın alınarak edinilen Türk vatandaşlığı için uygulanan yönetmelikte "döviz tutarındaki taşınmazı" ibaresi, "döviz tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazı" olarak değiştirilmiştir.

DMM, sosyal medyadaki bir yalanı daha çürüttü

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...