Eğitime kar engeli: 19 ilde okullar tatil

Düzenleyen:
Eğitime kar engeli: 19 ilde okullar tatil

GÜNDEM Haberleri

Yurt genelinde etkili olan olumsuz hava şartları, yoğun kar yağışı nedeniyle 19 ilde ve bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.

Mart ayına girilmesiyle beraber Ukrayna üzerinden yola çıkan Sibirya soğukları birçok ilde kar ile etkisini gösterirken bazı illerde ise bahar mevsimi yaşanıyor.

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası İstanbul'da gece saatlerinde etkili olacak. Kar yağışı kentte, Perşembe, Cuma ve Cumartesi etkisini arttırarak sürmeye devam edecek.  

ÜNİVERSİTELERDE TATİL

14 Mart Pazartesi'ye kadar üniversiteler dahil olmak üzere bütün resmi ve özel kurumlarda eğitime ara verildi.  Güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personel de perşembe günü idari izinli sayılacak.

Eğitime kar engeli: 19 ilde okullar tatilTürkiye genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları ve çoğulukla Marmara ve Ege bölgesinde etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle 19 ilde eğitime ara verildi.

19 İL VE İLÇELERDE OKULLAR TATİL

Soğuk hava sadece İstanbul'u değil tüm Türkiye'yi etkileyecek. Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bolu ve Düzce'de de okullar bugün ve yarın tatil edildi.

Bilecik'te bugün taşımalı eğitimde, yarın ise ilk genelindeki tüm okullarda eğitim olmayacağı duyuruldu. Balıkesir'in 7, Samsun'un 7, Çanakkale'nin 5, Konya'nın 8, Burdur'un da 1 ilçesinde okullar bugün kapalı olacak.

Kastamonu, Bayburt ve Kars da eğitime ara verilen kentler arasında yer alıyor. Ağrı'da 3, Bingöl'de 2 ilçede, Bitlis'teyse taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...