Fatih'te yolculardan fahiş ücret isteyen taksiciler cezasız kalmadı: Taşıma belgesi askıya alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fatih'te yolculardan fahiş ücret isteyen taksiciler cezasız kalmadı: Taşıma belgesi askıya alındı

GÜNDEM Haberleri

Fatih'te polis ekipleri, yolcu seçen veya taksimetre açmayan taksicilere yönelik yaptığı denetimde yolculardan fahiş ücret isteyen şoförleri tespit etti. 4 bin 64'er lira para cezasının kesildiği taksicilerin taşıma belgesi askıya alındı.

Taksicilerin yolculara yönelik davranışları ve yolcu seçme gibi sebepler nedeniyle sıklaştırılan denetimler fahiş ücret isteyen taksicilere ceza kesildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Eminönü İskele Meydanı'nda ticari taksilere yönelik denetim gerçekleştirildi.

FAHİŞ ÜCRET İSTEYEN TAKSİCİLERİN TAŞIMA BELGESİ ASKIYA ALINDI

Yapılan denetimlerde 8 taksi şoförüne emniyet kemeri takmadığı için 436'şar lira, 3 şoföre taksimetre açmadığı için bin 979'ar lira, yolcu seçtiği ve fahiş ücret istediği tespit edilen 2 şoföre ise 4 bin 64'er lira para cezası kesildi. Denetimde yolculardan fahiş ücret istedikleri ve yolcu seçtikleri gerekçesiyle ceza yazılan 2 şoförün ayrıca toplu taşıma aracı kullanım belgesi geçici olarak askıya alındı. Evrakları askıya alınan şoförlerin araçları çekici ile otoparka götürüldü.

'BENCE MEMUR BEY İNGİLİZCEYİ EKSİK BİLİYOR'

Aracına binen iki kadın turistten Sirkeci-Dolmabahçe yolculuğu için fahiş ücret istediği iddia edilen Özkan A., "Yolcuları Sirkeci’den aldım, Dolmabahçe Sarayı’na gideceklerdi. Bence memur beyler İngilizceyi eksik biliyor. Ne kadar sürüyor diye sordular, ‘30-40 dakika, taksimetre’ diye cevap verdim. Memur beyler turistlerle konuştu. Beni hiç muhatap etmedi. 4 bin 64 lira ceza yedim. Kullanım belgemiz de askıya alınacakmış" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...